main logo
2046

Renovarea a două secții la Spitalul Sfântul Arhanghel Mihail

Secțiile cardiologie și chirurgie II din cadrul Spitalului clinic municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” din capitală urmează să fie renovate pe parcursul anului viitor.

Renovarea a două secții la Spitalul Sfântul Arhanghel MihailFoto: Ipn.md

Potrivit administrației instituției medicale, pentru anul 2020, instituția ar avea nevoie suport financiar inclusiv pentru procurarea utilajului medical performant, transmite Știri.md cu referire la IPN

Despre aceasta a anunțat directorul instituției, Mihai Ciobanu, la ședința operativă de la Primăria capitalei, unde a prezentat raportul de activitate al spitalului.

Potrivit lui, în instituție activează în jur de 90 de medici și în jur de 150 de persoane personal medical mediu. O problemă serioasă este faptul că medicii pleacă peste hotare. De exemplu, în prezent opt lucrărtori medicali ai spitalului au trecut concursul în diferite instituții din România. Totodată, instituția se confruntă cu o criză nemaipomenită de asistenți medicali. În condițiile în care pentru anul acesta a fost nevoie de 25, au venit doar patru.

Mihai Ciobanu a menționat că numărul total de operații este în creștere în fiecare an. În anul 2018 au fost efectuate 2195 de operații, iar în 2019 – 2240. Totodată, anual sunt tratați peste opt mii de pacienți.

Spitalul va fi în curând acreditat internațional și va deveni membru al Asociației Spitalelor Europene. Potrivit directorului, acest fapt ar asigura acces la fonduri europene, dar și accesul specialiștilor moldoveni la diverse instruiri, fapt care este destul de costisitor și nu orice lucrător medical și-l permite.

În această toamnă Spitalul clinic municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” împlinește 190 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării