main logo
3483

Reniță: Conturi de Facebook, blocate. Dodon se răzbună pe diasporă

Mai mulți moldoveni, atât din țară, cât și din străinătate, care s-au făcut marcați în alegerile prezidențiale din 2020 susțin că, conturile lor de Facebook au fost atacate sau chiar blocate.

Reniță: Conturi de Facebook, blocate. Dodon se răzbună pe diasporă

Despre aceasta a anunțat deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Iurie Reniță, care menționează că asta s-ar fi întâmplat din cauza că aceștia, prin intermediul platformei online, promovau dreptul și importanța votului. Parlamentarul s-a adresat și cu o interpelare la SIS pentru a verifica care structuri ale statului „obstrucționeaza flagrant drepturile fundamentale ale cetățenilor”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Mai mulți cetățeni de-ai noștri de acasă, dar, mai ales, din Diaspora Noastră de Aur mi-au semnalat că, după înfrângerea zdrobitoare și rușinoasă a lui Dodon la recentele alegeri prezidențiale, conturile lor de Facebook au fost atacate sau chiar blocate definitiv. 

Ținta principală au devenit reprezentanții marcanți din diasporă, dar și grupurile foarte numeroase, pe care aceștia le-au organizat pe FB (în unele cazuri de la 30 până la 50 mii de cetățeni). În acest mod Dodon a decis să se răzbune pe „electoratul paralel””, a scris Reniță pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul menționează că aceste atacuri vin în contextul deciziei Curții Constituționale (CC) anunțate joi, 15 aprilie, prin care Înalta Curte a declarat că sunt întrunite toate condițiile de dizolvare a Parlamentului. În context, Reniță a efectuat o interpelare la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) prin care solicită verificarea structurilor statului sau entităților politice care „obstrucționeaza flagrant drepturile fundamentale ale cetățenilor”.

„Pentru a contracara ofensiva lui Dodon și a batalionului de trolli împotriva cetățenilor noștri de acasă și din diasporă, am decis astăzi să adresez o interpelare Serviciului de Informații și Securitate pentru a verifica care structuri ale statului sau entități politice și partinice obstrucționeaza flagrant drepturile fundamentale ale cetățenilor noștri”, a punctat Iurie Reniță.

Pentru o reacție în acest sens am contactat serviciul de presă al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) însă, până în momentul publicării acestei știri nu am primit niciun răspuns.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării