3228
3
Reniță a făcut publice noi nume din lista finală a raportului Kroll II
3228
3

Deputatul Iurie Reniță a făcut publice pe pagina sa de Facebook numele a persoanelor care figurează în lista finală a beneficiarilor fraudei bancare.

Foto: știri.md

Printre cei menționați se regăsesc oameni de afacere, dar și mai multe rude ai foștilor și actuali politicieni, transmite Știri.md.

Astfel, printre cei vizați se numără Gabriel Stati, Vasile Lasco, Ion Cojocaru, Olesea Munteanu, Maria Gutuleac.

„În noaptea de Revelion “moșul” a fost foarte generos cu mine – mi-a trimis mai multe copii din lista finală a beneficiarilor din raportul Kroll II, precum și o înregistrare sonoră de la parlament (este incredibil cum și cine a făcut-o!) din seara zilei de 7 iunie 2019, când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării “aliansului” cu socialiștii lui Dodon. 

Nu aș fi postat aceste copii din lista finală a Kroll II, dacă actualul procuror general Alexandru Stoianoglo n-ar fi afirmat public că el nu a văzut niciun fel de listă și nu are suficiente motive să creadă că aceasta ar exista în realitate.

Fără a pretinde că sunt copii autentice cu originalul listei finale, subiectul respectiv mai fiind și unul de maxim interes național (chiar și internațional) pentru toți cetățenii noștri, inclusiv pentru alegătorii mei de pe circumscripția uninominală nr. 26 Chișinău (Buiucani, Centru, Telecentru), aș aprecia mult dacă colegul Alexandru Slusari, ex-președintele comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea furtului miliardului, ar putea să confirme sau să infirme autenticitatea lor (copiilor) cu originalul

Le voi posta doar pe cele care n-au apărut încă în mass media. Din declarațiile ferme ale dlui Slusari în ședința plenară a Parlamentului rezultă foarte clar că această listă există în realitate și că ea este demult timp cunoscută procurorilor care investighează furtul miliardului, inclusiv procurorului general Stoianoglo.

Vis-à-vis de înregistrarea sonoră va asigur că sunt nume “sonore” din blocul ACUM care insistau, cu orice preț, să acceptăm toate condițiile lui Dodon pentru formarea coaliției parlamentare și a componenței guvernului, cu nume de familie concrete (încă din acea seară a fost foarte clar cine sunt, în realitate, dodonistii "noștri")”, a menționat Reniță pe Facebook.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter