main logo
2599

Renato Usatîi promite un cristal imens și pom de Crăciun la Bălți

200.000 de lei, atât vor costa anul acesta decorațiile pentru sărbătorile de iarnă din municipiul Bălți.

Renato Usatîi promite un cristal imens și pom de Crăciun la Bălți

Totodată, primarul Renato Usatîi a anunțat într-un live pe internet că pregătește o surpriză pentru bălțeni, un cristal imens, dar și un pom de Crăciun, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

Locuitorii orașului așteaptă cu nerăbdare aprinderea ghirlandelor.

Unii însă consideră că autoritățile locale ar trebui să-și pună alte priorități.

„Eu aș spune că va fi frumos, cel puțin luminițele să ne încălzească sufletele de sărbători. Dacă în alți ani se făceau concerte, anul acesta măcar această cheltuială să fie.”

„Să fie o bucurie, măcar asta să avem în anul curent, este un an greu. Nu este nimic strașnic, banii se chelutuie și se fură. Conducerea fură mult mai mult.

Dacă se va cheltui pentru un oraș întreg, nu cred că e vorba despre milioane, eu sper că vom simți spiritul sărbătorilor.”

„Foarte frumos înfrumusețează și în acest an trebuie să se străduiască măcar un pic. Măcar să avem atmosferă de sărbătoare.”

„Poate Primăria consideră că oamenii au nevoie de aceste sărbători pe lângă rutina zilnică. Oamenii sunt încărcați de gânduri, cred că ar trebuie, nu foarte mult, dar ar trebui să cheltuie.” 

„Oamenii de rând, cred că nu mai vor, dar nu se face tot ce vrea omul. Sunt lucruri mult mai importante decât aceste luminițe”,au declarat localnicii.

Între timp, lucrările de amenajare a municipiului pentru sărbătorile de iarnă sunt în toi.

„Lucrătorii verifică toate girlandele de care dispune municipiul.

De asemenea, învălătucesc ghirlande pe tulpinile copacilor, de unde au fost demontate la sfârșitul sezonului trecut.

Respectiv, toate luminițele sunt verificate, se ia în considerație și reparația celor care nu funcționează, iar dacă nu se supun restabilirii, municipalitatea va trebui să achiziționeze altele”, a spus Larisa Bragari.

Autoritățile declară că unii cetățeni iresponabili rup sau fură ghirlandele.

Totodată, demontarea luminițelor este prea costisitoare pentru a o face anual. Așa că, unele decorații rămân să atârne până la alte sărbători.

„Ghirlandele nu sunt scoase pe timp de vară pentru că asta presupune cheltuieli. Se scot doar acele ghirlande pe care le pot rupe vandalii.

Anul trecut, au fost deteriorate foarte multe luminițe.

Dacă cetățenii ar fi prețuit tot ce au, noi am fi putut să economisim acești bani. Nu se supun restaurării ghirlandele instalate pe copacii din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.

Anul trecut am avut probleme cu aceste luminițe, ele exploadau, provocau scurtcircuit pe intreaga Piață”, a adăugat Larisa Bragari.

Anul trecut, din bugetul municipal au fost cheltuiți aproape 65 de mii de lei pentru energia electrică consumată de luminițele de sărbătoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării