main logo
11046

Relaxarea care ne ţine încordaţi: Moldova pare să piardă lupta cu COVID-19

După relaxarea măsurilor restrictive, cei mai mulţi moldoveni, în loc să înveţe măcar ceva din lecţiile de acum câteva luni, când o bună parte a Europei se sufoca din cauza numărului mare de infectaţi şi de morţi, au ales să se autoizoleze într-o bulă a indiferenţei totale.

Relaxarea ce ne ţine încordaţi: Moldova pare să piardă lupta cu COVID-19Foto: știri.md

Nimic nu se mai respectă, puţini îşi fac griji, masca e purtată de formă, iar pe acest fundal de nepăsare, numărul cazurilor noi creşte ca pe drojdii, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Comportamentul stângaci şi lipsit de fermitate al autorităţilor ne pune pe gânduri. Pe de o parte, Guvernul anunţă că redeschide pieţele şi că vom putea umple cimitirele de Paştele Blajinilor, iar pe de altă parte epidemiologii ţării se plâng prin studiourile televiziunilor că situaţia e gravă şi că oamenii nu înţeleg nimic.

Or, atât Guvernul, cât şi Agenţia Naţională de Sănătate Publică sunt autorităţi ale statului, care au o autoritate. Sau care, cel puţin, ar trebui să aibă o autoritate. Iar când cele două structuri vorbesc limbi diferite, oamenii înţeleg ce vor, nu ce ar trebui.

Situaţia e alarmantă. Situaţia se agravează. Iar dacă nu ne vom opri să înţelegem cât de mare e pericolul, vom căuta vinovaţii. Şi îi vom găsi. Statul va da vina pe oameni, iar oamenii pe stat. Şi vom privi neputincioşi statisticile. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării