main logo
904

Reguli noi pentru participarea la slujbe: Distanța socială și măști obligatorii

Începând de duminică, 10 mai, bisericile pot să desfășoare slujbe cu enoriași afară.

Reguli noi pentru credincioși: Distanța socială și măști obligatoriiFoto: diez.md

O decizie în acest sens a fost luată, astăzi în cadrul Ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite Știri.md.

Potrivit premierului Ion Chicu, enoriașii care vor participa la slujbe sunt obligați să poarte măști și să respecte distanța socială.

„Din data de 10 mai se permit întrunirile cu caracter religios care se vor desfășura exclusiv în aer liber cu respectarea obligatorie a tuturor cerințelor sanitar epidemelogice, a distanței sociale de minim 2 metri și purtarea obligatorie a măștilor de protecție. Pe perioada stării de urgență serviciile religioase nu vor fi însoțite de ritualuri religioase cu grad sporit de transmitere a infecției. Astfel, este interzis contactul fizic de obiectele religioase și alte ritualuri de acest gen.”, a declarata Ion Chicu. 

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării