main logo
2934

Reguli noi pentru parcarea mașinilor, aprobate de Guvern

Parcarea mașinilor pe trotuare va fi permisă doar lăsând cel puţin 1,5 metri pentru circulaţia pietonilor, astfel încât să nu fie create obstacole pentru deplasarea persoanelor cu dizabilități, persoanelor care au cărucioare sau oamenilor în etate.

Reguli noi pentru parcarea mașinilor, aprobate de Guvern

Modificările respective la Regulamentul circulației rutiere au fost aprobate de Executiv astăzi, 15 martie, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Potrivit regulamentului, autoturismele și motocicletele pot fi oprite sau staționate intrând parțial ori în întregime pe trotuar, numai în locurile special amenajate. 

Staționarea trebuie efectuată în conformitate cu modul indicat pe panoul adițional, lățimea minimă a căii de circulație lăsate la dispoziția pietonilor fiind de cel puțin 1,5 metri.

Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau borduri, destinate persoanelor cu deficienţe locomotorii.

Potrivit notei informative, implementarea acestor măsuri va spori accesibilitatea trotuarelor şi a căilor pietonale, în special în localitățile urbane aglomerate.

O practică similară este aplicată și în statele membre ale Uniunii Europene. Spre exemplu, în Slovacia și Polonia parcarea pe trotuare este permisă doar dacă este lăsat cel puțin 1,5 metri pentru circulația pietonilor, iar în România această distanță nu poate fi mai mică de un metru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării