main logo
6197

Reguli noi în troleibuze: Măști obligatorii și maximum 35 de pasageri

De luni, 4 mai, oamenii care circulă cu transportul public vor fi obligaţi să poarte măşti şi mănuşi. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău, cu scopul de a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Reguli noi în troleibuze: Măști obligatorii și maximum 35 de pasageriFoto: știri.md

Persoanele care nu vor respecta această regulă ar putea fi amendate sau chiar cercetate penal, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Şeful Întreprinderii Municipale "Regia Transport Electric" a menţionat că, în continuare, se va permite accesul în troleibuze doar pentru 35 de pasageri. Carabinierii care stau în staţii vor monitoriza situaţia.

"Carabinierii de la staţie, sigur. Plus la toate, şi conductorii sunt deja în saloanele troleibuzelor şi supraveghează situaţia. Dacă aceştia nu se vor conforma, oricum conductorii o să intervină, dar mizăm pe responsabilitatea pasagerilor", a spus şeful Î.M. "Regia Transport Electric", Dorin Ciornîi.

Totodată, sunt luate măsuri suplimentare şi pentru protecţia taxatorilor şi a şoferilor. Întreprinderea a cumpărat 2.000 de viziere, iar în parcurile de troleibuze sunt cusute câte 150 de măşti zilnic.

"Echipamentul unui conductor constă în vizieră, trei măşti, mănuşi câte două, trei perechi, la necesitate, pentru că, în fiecare unitate de transport, în cabina şoferului este şi echipament de rezervă", a spus şeful Î.M. "Regia Transport Electric", Dorin Ciornîi.

Amintim că, de luni, transportul public din Chişinău va reveni la regimul obişnuit de muncă. Din data de 28 martie, călătoria cu transportul public a fost gratuită, iar mijloacele de transport au circulat doar dimineaţa şi seara. În zilele de weekend, troleibuzele şi autobuzele nu au circulat deloc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării