235
0
Regiunea transfrontalieră Soroca-Iampil va avea trasee turistice comune
235
0

Regiunea Soroca și Iampil vor avea mai multe trasee turistice comune.

Asociația moldo-ucraineană pentru dezvoltarea turismului rural a prezentat pe 9 ianuarie, la Soroca, harta traseelor turistice, dar și metodele de promovare a acestuia, transmite Știri.md cu referire la Viitorul.org.

Vitalie Sochircă, expertul în turismul rural a spus că elaborarea hărții cu traseele turistice vor avea un impact pozitiv în sensul că localităţile vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes local şi vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, dar și atragerea turiștilor străini interesați de vizitarea locurilor.

„Pentru operatorii turistici din regiunea transfrontalieră Soroca-Iampil rutele turistice vor avea o semnificație specială. În primul rând, prin intermediul celor 5 rute turistice elaborate (eco-turism, istorică, etno-culturală, religioasă, gastronomică), vor fi construite conexiuni spirituale durabile intre cele două maluri ale Nistrului. Turiștii moldoveni vor merge în Ucraina, iar cei ucraineni vor veni în Moldova. În felul acesta cetățenii vor afla mai multe despre cultura și istoria popoarelor noastre, iar prestatorii de servicii din Soroca și Yampil vor avea numai de câștigat”, susține dl Grigore Pleșca, primar de Visoca.

Turiştii vor putea vizita mănăstiri, cetăţi, muzee, expoziţii cu artefacte din timpul străvechi. Cei interesaţi de cultura vinului pot vizita domenii viticole şi beciuri vechi.

Proiectul „Turismul rural – un pas sigur spre stimularea cooperării transfrontaliere între raioanele Soroca (Republica Moldova) și Iampil (Ucraina, regiunea Vinnița)” este implementat de IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Consiliul raional Soroca și Administrația raională Iampil (Ucraina). Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina în cadrul Parteneriatului Estic (EaPTC).

Citește și
article image
Doi foști deputați vor lupta pentru fotoliul de primar al...
0
189
article image
Lista candidaților înscriși în cursa electorală de la...
0
267
article image
O ex-deputată comunistă vrea să revină la primărie
0
164
article image
Primii aspiranți la șefia primăriei din orașul Soroca
0
169