main logo
953

Regimentul de rachete antiaeriene D. Cantemir a împlinit 26 de ani

Regimentul de rachete antiaeriene „Dimitrie Cantemir" sărbătoreşte 26 de ani de la înfiinţare.

Regimentul de rachete antiaeriene D. Cantemir a împlinit 26 de aniRegimentul de rachete antiaeriene D. Cantemir a împlinit 26 de ani

Cu această ocazia a fost organizată o ceremonie solemnă, la care a participat conducerea Ministerului Apărării și reprezentanţi ai Marelui Stat Major, scrie publika.md.

Peste 150 de ofiţeri ai Armatei Naţionale au participat la un marş solemn.

„Avem dela 11 luni de cît facem serviciu militar aici, şi ne-am deprins aici, e ca a doua casa. Eu cred că fiecare bărbat, fiecare băiat, trebuie să facă serviciul militar", a declarat Damian Şoltoian, ofiţer al Armatei Naţionale.

„Anul 2018 dă startul la o reforma profundă şi foarte mare în armata națională. În primul rând ambiţia noastră este de a trece la o armata profesionista, la o armată de contract. Sperăm că primele rezultate vor fi chiar în anul 2018 şi inclusiv cu înzestrare cu tehnică şi armament militar, în care deja sunt alocate resurse financiare pentru procurarea'', a spus Eduard Ohladciuc, adjunctul comandantului Marelui Stat Major. 

„Părerea mea - chiar şi cu tehnica dată noi putem combate orice aeronavă", a zis Ghenadie Gulei, locotenent-colonel.

Maşinile militare au atras atenţia copiilor care au venit la sărbătoare. La finalul evenimentului, toți oaspeții au fost invitați la masă, pentru a gusta din terciul ostăşesc gătit la foc de tabără.

„Are şi carne. E foarte gustos. Am făcut serviciul militar în Uniunea Sovietică. Atunci mâncam de patru ori pe zi. Şi acum e bine, dacă mănâncă aşa ceva", a spus un oaspete.

La finalul sărbătorii, soldaţii au încins o horă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării