main logo
767

Refuză să dea 20.000 de euro mită. Un turc zice că stă ilegal în arest

Un cetățean turc, care se află de mai bine de jumătate de an în arest la Chișinău, fiind învinuit de organizarea migrației ilegale, susține că este ținut după gratii pentru că nu a vrut să dea mită 20 de mii de euro.

Fără mită de 20.000 de euro. Un turc zice că stă ilegal în arest

La ultima ședință de judecată, care a avut loc la Curtea de Apel Chișinău, bărbatul a solicitat audiență la procurorul general ca să-i spună în față ce se întâmplă în sistem.

Procurorii îl învinuiesc pe cetățeanul turc în baza articolului 362 prim, alineatul 3, pentru că ar fi făcut parte dintr-un grup criminal, care organiza migrația ilegală a cetățenilor străini pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru cele incriminate suspectului, Codul Penal prevede de la 5 la 7 ani de detenție sau amendă între 57.500 și 67.500 de lei, scrie CrimeMoldova.

Valeriu Astafiev, avocatul suspectului, susține că este vorba de 2 turci care ar fi fost reținuți la Chișinău pentru trecerea ilegală a frontierei, iar clientul său ar fi ajuns în vizorul poliției pentru că le-a transmis concetățenilor săi pachete cu lucruri necesare.

Potrivit apărătorului, traducătoarea i-ar fi transmis turcului un mesaj, precum că procurorii solicită 20 de mii de euro pentru a închide dosarul.

Cetățeanul turc a făcut denunț la CNA, iar în arest au ajuns traducătoare și soțul acesteia.

Valeriu Astafiev susține că articolul incriminat și arestul sunt abuzive: „Acuzatorii nu dețin probe. Cei doi turci nu au dat declarații care să-l incrimineze, la fel, nici șoferii, care i-au adus pe migranții ilegali. Nu sunt nici probe care ar arăta că clientul meu face parte dintr-un grup criminal organizat”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării