main logo
5242

Recorduri la ora 18:20: Cea mai mică și cea mai mare rată de participare

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, cei mai activi alegători la scrutinul pentru alegerea primarilor și consilierilor sunt în raionul Dondușeni, iar cei mai pasivi - la Bălți și Cantemir.

Astfel, în raionul Dondușeni, rata de participare la vot este de 46,68%, fiind cea mai mare rată de participare din țară, transmite Știri.md.

În același timp, cea mai mică prezență la alegerile locale generale se atestă în municipiul Bălți - 31,90% și în raionul Cantemir - 34.39%.

La această oră, rata de participare la nivel național este de 37,52%, ceea ce înseamnă puțin peste un milion de cetățeni moldoveni, și-au exercitat dreptul la vot, la alegerile locale generale, până la ora 18:20. 

Prezența este, însă, mai joasă atât în comparație cu fostele alegeri locale generale din 14 iunie 2015, cât și comparativ cu alegerile parlamentare din 24 februarie curent.

Amintim că astăzi, observatorii Asociației Promo-LEX au raportat aproape 200 de incidente în cadrul alegerilor locale generale și alegerilor parlamentare noi în cele patru circumscripții uninominale.

Totodată, până la ora 18:00, în 8 din cele 25 de secții de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului care participă astăzi la alegeri parlamentare noi nu a fost înregistrat nici un alegător.

Știri.md amintește că pentru cele 898 de mandate de primar s-au înregistrat în cursa electorală 3.761 persoane, iar pentru 11.580 de mandate de consilier – 50.410 persoane.

La funcția de primar general al municipiului Chișinău candidează 18 persoane. Primar general al municipiului Chișinău este ales candidatul care a acumulat 50% + un vot.

Dacă niciunul dintre candidați nu reușește să treacă acest prag, este organizat turul doi al alegerilor, cu primii doi candidați, unde se declară câștigător cel care a acumulat cele mai multe voturi.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării