31 martie, 17:28
17 661
31
Record în R. Moldova: 55 de infectați, diagnosticați într-o zi
31 martie, 17:28
17 661
31

În Republica Moldova au fost confirmate încă 55 de cazuri de coronavirus, din 280 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de infectați raportați oficial într-o zi de la începerea epidemiei.

Foto: știri.md

Informațiile au fost oferite de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, transmite Știri.md.

Astfel, la ziua de astăzi au fost confirmate deja 353 de cazuri de coronavirus.

Potrivit ministrei, 7 cazuri sunt de import (Marea Britanie - 6 și Austria - 1) și 48 sunt locale (Chișinău -11, Soroca - 9, Cahul - 5, Orhei - 1, Ștefan Vodă - 10, Ialoveni - 2, Transnistria - 7, Sângerei -1, Taraclia - 1, Briceni-1).

Viorica Dumbrăveanu a menționat că toate persoanele sunt spitalizate și beneficiază de asistența medicală necesară.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 4 decese din cauza COVID-19, iar 22 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter