main logo
2225

Record după record în Moldova. Zatîc: Numărul morților poate crește

Recordurile la numărul de noi infectări și de noi victime ale virusului sunt un rezultat al nerespectării normelor de protecție.

Record după record în Moldova. Zatîc: Numărul morților poate creșteFoto: știri.md

Declarația a fost făcută de ministrul interimar, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, în cadrul emisiunii Dreptul la Replică de la Știri.md.

”Ne îngrijorează foarte mult, iar situația e tensionantă și alarmantă. Înregistrăm un număr mare de decese și această situație poate să se repete și în următoarele zile. Tendințele și calculele care sunt arată că numărul respectiv poate fi în creștere”, a declarat Tatiana Zatîc.

”Nici numărul de decese și cazuri confirmate nu sperie populația. E îngrozitor ce se întâmplă. E incredibil că în această situație epidemiologică ne revoltăm pe anumite restricții”, a subliniat oficialul, menționând că datele alarmante arată că tulpina britanică e prezentă în țara noastră, deși nu a venit un răspuns confirmativ de la laboratorul din Germania care poate da rezultatele finale.

Totodată, Tatiana Zatîc susține că toți cetățenii au contribuit la situația actuală și că doar prin efort comun putem pune capăt epidemiei și evita un nou lockdown.

”Dacă vom respecta purtarea corectă a măștii, evitarea agloemrațiie inclusiv în transportul public, spălatul frecvent pe mâini, măsuri ce nu cost mai nimic pe lângă acele costuri financiare  și umane”, a menționat Tatiana Zatîc, care a menționat că vaccinul poate oferi șansa de a reveni la viața normală de până la epidemie.

Știri.md amintește că pe parcursul ultimelor 24 de ore, alte 1.785 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate, iar 38 de oameni au decedat din cauza COVID-19, numărul total ajungând la 4.258.

În prezent, 21.501 de pacienți înregistrați oficial urmează un tratament, ceea ce reprezintă un record absolut pentru țara noastră de la începutul epidemiei.

Angela Paraschiv, şefa Catedrei de epidemiologie de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”, consideră că rata de contagiozitate înaltă se explică și prin faptul că în Republica Moldova deja există tulpina din Marea Britanie a virusului și nu este exclus că există și celelalte tulpini, cea din Africa de Sud și din Brazilia.

Știri.md amintește că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 aprilie 2021.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării