main logo
12300

Record: Cine sunt cei 15 pacienți din Moldova răpuși de virus într-o zi

Încă 15 persoane au decedat în R. Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus.

Record: Cine sunt cei 15 pacienți din Moldova răpuși de virus într-o ziFoto: pixabay.com

Acesta este cel mai mare număr de morți înregistrați în 24 de ore din cauza virusului de la începutul epidemiei în țara noastră, transmite Știri.md.

Ultimul record negativ de decese a fost raportat pe 14 iunie. Atunci numărul persoanelor răpuse de coronavirus într-o singură zi era de 14, iar pe 27 iulie și 5 august au fost anunțați câte 13 morți.

Astfel, numărul total al persoanelor decedate din cauza virusului ucigaș a ajuns la 878.

Potrivit datelor oficiale, este vorba despre 11 femei și 4 bărbați:

Deces 864: Femeie de 54 ani, din raionul Orhei. Internată la data de 01 august, la Spitalul Raional Orhei. Comorbidități: cardiopatie mixtă, obezitate, insuficiență renală și cardiacă, diabet zaharat.

Dece 865: Femeie de 70 ani, din raionul Camenca. Internată la data de 8 august, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: cancer, insuficiență renală, hipertensiune arterială.

Deces 866: Femeie de 83 ani, din raionul Soroca. Internată la data de , la Spitalul Raional Soroca. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială.

Deces 867: Femeie de 76 ani, din raionul Hâncești. Transferată la data de 5 august, de la Spitalul Raional Hâncești la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 868: Femeie de 61 ani, din raionul Comrat. Transferată la data de 4 august, de la Spitalul Raional Comrat la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 869: Femeie de 85 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 8 august, la IMU. Comorbidități: boală renală cronică, hipertensiune arterială.

Deces 870: Bărbat de 58 ani., din raionul Fălești. Transferat, la data de 01 august, de la Spitalul Raional Fălești, la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, AVC.

Deces 871: Femeie de 69 ani, din raionul Ialoveni. Internată la data de 02 august, la Spitalul Sf. Treime. Comorbidități: ciroză hepatică, icter parenchimatos.

Deces 872: Bărbat 64 ani, din raionul Căușeni. Internat la data de 5 august, la Spitalul Raional Căușeni. Comorbidități: sindromul suferinței respiratorii la maturi.

Deces 873: Bărbat de 61 ani, din raionul Soroca. Internat la data de 7 august, la SCR. Comorbidități: obezitate, hipartensiune arterială, insuficiență cardiacă, AVC.

Deces 874: Femeie de 71 ani, din Transnistria. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardioscleroză post-infarct, obezitate.

Deces 875: Femeie de 83 ani, din Transnistria. Comorbidități: boală ischemică a cordului, cardiomiopatie mixtă, obezitate.

Deces 876: Bărbat de 67 ani, din mun. Bălți. Internat la data de 29 iunie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, hipertensiune arterială.

Deces 877: Femeie din raionul Cimișlia. Transferată la da 30 iulie, de la Spitalul Raional Cimișlia, la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, cardiopatie mixtă, insuficiență venoasă cronică a vaselor membrelor inferioare.

Deces 878: Femeie de 81 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 07 august, la Spitalul Clinic Municipal Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.III.

Presa a anunțat despre 16 morți, dar Ministerul Sănătății a precizat că Mihail Preotesa, şeful Secţiei Terapie Generală a Spitalului Raional Anenii Noi, a murit fiind infectat cu coronavirus, dar cauza decesului a fost alta.

Menționăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 29.087 cazuri.

Știri.md amintește că starea de urgență în sănătatea publică a fost prelungită până pe 31 august.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării