main logo
12400

Record absolut: Cel mai mare număr de noi infectați în R. Moldova

Alte 1.800 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Este cel mai mare număr zilnic de noi pacienți raportat de la începutul epidemiei în țara noastră.

Record absolut: Cel mai mare număr de noi infectați în R. MoldovaFoto: știri.md

Despre aceasta anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite Știri.md

Potrivit sursei citate, din numărul total de cazuri, 8 sunt de import (3 - Ucraina, 1 - Cehia, 1 - Egipt, 1 - Germania, 1-Italia, 1 - România).

Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 191.197.

Numărul total teste efectuate – 4.780, dintre care 4.385 primare și 395 repetate.

Menționăm că în prezent sunt 18.347 de cazuri active în R. Moldova.

Totodată subliniem că recordul anterior a fost raportat la data de 9 decembrie 2020. Atunci autoritățile anunțau 1.766 de cazuri în 24 de ore.

Știri.md amintește că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 aprilie 2021. Astfel, s-a decis că activitatea centrelor comerciale din țară va fi sistată în zilele de weekend, începând cu 17 februarie 2021. 

Din această zi se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Totodată, a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în unităţile de alimentaţie publică, de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați. 

Prezența spectatorilor în incinta cinematografelor rămâne interzisă. De asemenea, în această perioadă se va interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării