main logo
684

Recompensă de 1.00 de lei pentru persoanele care vor găsi mistreți în pădure

Persoanele care vor găsi mistreţi morţi abandonaţi şi vor anunţa autorităţile vor fi recompensate cu 1.000 de lei. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern.

Recompensă pentru persoanele care vor găsi mistreți în pădure

Acţiunea face parte dintr-un plan complex de combatere a pestei porcine, transmite Știri.md cu referire la prime.md.

Potrivit Ministerului Agriculturii, pentru că mistreţii sunt principala sursă de infectare cu pestă porcină, oamenii vor fi recompensaţi de fiecare dată când vor anunţa autoritatea locală, dacă au găsit un mistreţ mort. Ulterior, cadavrul va fi incinerat. Totodată, membrii Cabinetului de Miniştri au prelungit perioada vânatului de mistreți, vulpi și şacali până în data de 31 iulie 2019. 

„Se măreşte cota mistreţilor ce va fi recoltată din fondul forestier până la 450 de unităţi şi o noutate este că se măreşte cota de recoltare a mistreţilor din ariile protejate cu 280 de unităţi. Permisiunea de a efectua micşorarea numărului de vulpi şi şacali, mistreţi în zonele umede, ceea ce va diminua în continuare riscul infectării pe teritoriul Republicii Moldova cu pesta porcină africană", a afirmat secretarul de stat Ministerul Agriculturii, Iurie Ușurelu.

Săptămâna trecută, Guvernul a anunţat că 700 de porci din localitățile afectate de pesta porcină africană vor fi sacrificaţi. Proprietarii animalelor vor fi despăgubiți. Suma care va fi alocată în acest scop se ridică la 1 milion și jumătate de lei. Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 15 focare active de pestă porcină africană.

Virusul a afectat grav România şi Ucraina, şi a mai fost depistat în Belgia, Polonia, Ungaria, Finlanda şi ţările Baltice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării