main logo
729

Recomandările specialiștilor ANSA pentru crescătorii de animale și păsări

Pe timp de iarnă, crescătorii de animale și păsări trebuie să întreprindă din timp o serie de acțiuni și lucrări prin care să protejeze starea fiziologică a lor.

Recomandările ANSA pentru crescătorii de animale și păsări

În acest context, specialiști de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vin cu o serie de recomandări, transmite Știri.md.

Aceștia trebuie să asigurare animalele cu spațiului vital indispensabil, să supravegheze zilnic animale, să respecte normelor tehnologice de exploatare, a parametrilor de microclimat, a ventilației și a normelor de zooigienă.

De asemenea, crescătorii trebuie să asigure animalelele și păsările cu consumul necesar de furaje și de apă, să asigure securitatea alimentară și trasabilitatea animalelor.

Totodată, se recomandă ca pentru perioada de iarnă proprietarii de animale și păsări să asigure adăpostirea animalelor și păsărilor în spații corespunzătoare speciei și categoriei de vârstă, care să respecte densitatea, volumul de aer, umiditatea, luminozitatea și zooigiena la parametrii normali.

Specialiștii ANSA recomandă asigurarea unor cantităţi suficiente de apă şi furaje corespunzătoare atât cantitativ cât şi calitativ și asigurarea bunei funcționări a echipamentelor de adăpare și de furajare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării