main logo
244

Recomandările polițiștilor în ajunul sărbătorilor pascale

În contextul sărbătorilor pascale, oamenii legii recomandă cetățenilor să acorde o atenție sporită siguranței personale și a bunurilor pe care le dețin.

Recomandările polițiștilor în ajunul sărbătorilor pascaleRecomandările polițiștilor în ajunul sărbătorilor pascale

Astfel, polițiștii țin să avertizeze în primul persoanele care în această perioadă merg la cumpărături, transmite Știri.md

Aceștia trebuie să manifeste prudenţă în magazinele aglomerate, să supravegheze geanta şi să nu o plaseze în coşul de cumpărături de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă. 

La fel trebuie să-și păstreze banii în geantă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor.

Totodată, în cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:

- rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa;

- spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile;

- asiguraţi-vă că dispozitivul de amortizare montat pe uşa de intrare asigură o închidere completă a acesteia;

- dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă.

- obiectele tentante (telefoane mobile, lap-top-uri, genţi, pungi de cadouri), lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate „cadouri” pentru hoţi. Na daţi nicio şansă spărgătorilor!

De asemenea, pentru confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu și la destinație e bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:

- Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului. Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii.

- Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum. Nu luaţi în maşină persoane necunoscute.

- Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia.

- Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.

- Nu vă urcaţi niciodată sub influenţa băuturilor alcoolice la volan,respectaţi limitele de viteză prevăzute de lege, purtaţi centura de siguranţă de fiecare dată când vă deplasaţi cu maşina.

Iar în noaptea de Înviere, polițiștii recomandă să:

- evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate;

- nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;

- evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră;

- alegeţi drumurile intens circulate, luminate şi evitaţi zonele şi străzile lăturalnice;

- deplasaţi-vă în grup, nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute și nu răspundeţi la provocările altor persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării