main logo
2226

Recomandările IGP: Persoanele vârstnice să rămână acasă de Blajini

După ce astăzi Comisiei extraordinară de sănătate publică a municipiului Chişinău a permis accesul cetățenilor în cimitirele din Capitală de Paștele Blajinilor, oamenii legii vin cu recomandări pentru cetățeni.

Recomandările IGP: Persoanele vârstnice să rămână acasă de BlajiniFoto: politia.md

Într-un comunicat remis presei, IGP îndeamnă cetățenii să comemoreze reposații cu respectarea măsurilor generale de prevenire a virusului: purtarea măștii obligatorie, respectarea distanței fizice, precum și excluderea consumului de produse alimentare sau a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor, transmite Știri.md.

Totodată, pentru diminuarea riscului de contaminare cu infecția COVID-19 IGP recomandă vârstnicilor, persoanelor infectate cu COVID - 19 sau cele ce prezintă simptome de infecție, persoanelor aflate în carantină/autoizolare sau cu probleme majore de sănătate, inclusiv celor din grupele cu risc sporit, să se abțină de la deplasare și să rămână acasă, pentru a nu se expune riscului de infectare pe ei însăși sau cei apropiați.

De asemenea, oamenii legii recomandă conducătorilor auto să excludă deplasarea cu unitățile de transport până la intrarea în cimitire, parcând în adiacentul acestora, doar în locurile permise și să nu fie lăsate în mașină bunuri de preț.

"Poliția, în comun cu alte subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne, vor asigura ordinea publică și recomandă cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate civică și să respecte prevederile hotărârilor comisiilor extraordinare de sănătate publică.

În caz dacă ați devenit victima sau sunteți martorul unei infracțiuni adresați-vă  după ajutor angajaților poliţiei implicați la menținerea ordinii publice sau apelați numărul unic de urgență - 112", se mai arată în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării