main logo
3607

Recensământ 6 iunie 2024: 2.304 persoane și 1.582 de locuințe, recenzate

În cadrul Recensământului populației și locuințelor, Biroul Național de Statistică informează că au fost recenzate la finele zilei de 6 iunie 2024 circa 1.582 de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate) și circa 2.304 de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită în Republica Moldova).

Recensământ 6 iunie 2024: 2.304 persoane și 1.582 de locuințe, recenzateImagine simbol

În acest context, Biroul Național de Statistică mulțumește tuturor respondenților care deja au participat la recensământ, oferind recenzorilor răspunsuri complete și corecte la chestionare, transmite Știri.md.

Totodată, îndemnă populația care încă nu a fost recenzată să fie receptivă și deschisă de a participa la recensământ, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultatele Recensământului populației și locuințelor 2024, parte a rundei mondiale 2020 a recensămintelor realizate pe plan internațional.

Locuitorii țării care încă nu au participat la recenzare sunt îndemnați să ia legătura cu recenzorii (conform datelor de contact din înștiințările distribuite de recenzori persoanelor care nu au fost de găsit la domiciliu), pentru a fixa data și ora interviurilor în termene proxime.

Știri.md amintește că Persoanele care vor refuza să participe la recenzare sau vor furniza date incomplete și/sau eronate în cadrul recenzării sunt pasibile de răspundere contravențională cu aplicarea amenzii în mărime de la 1.000 până la 2.500 de lei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării