main logo
3756

Recensământ 2024. Cum vor colecta recenzorii informațiile

De luni începe recensământul populației și a gospodăriilor. O premieră este că recenzorii vor colecta informațiile nu pe hârtie, ci direct pe tablete, iar cei care vor refuza să furnizeze datele personale riscă să fie amendați.

Recensământ 2024. Cum vor colecta recenzorii informațiileImagine simbol

La conferința de lansare cu genericul „Deschidem ușa pentru Recensământ” , au participat premierul, dar și ambasadorul UE la Chișinău, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Mai nou, recensământul va fi realizat nu pe foi, ci pe tablete, cu aplicarea metodelor noi de colectare a datelor, așa că recenzorii au trecut un curs de instruire pentru a învăța cum să folosească gadgeturile, dar și cum să acționeze în diferite situații. 

Aproape cinci mii de persoane au fost instruite pentru realizarea recensământului, iar pentru că să ne asigurăm că toți cetățenii participă, au fost aleși și recenzori, care posedă toate limbile vorbite pe teritoriul țării. 

La evenimentul de lansare a Recensământului Populației și Locuințelor au participat mai mulți oficiali, printre care premierul Dorin Recean, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, dar și reprezentanta rezidentă a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în Republica Moldova. 

„Noi ne așteptăm ca Guvernul să ofere serviciile sale fiecărui membru al societății.” 

După rundă de declarații oficiale a urmat un concert susținut de Cătălin Josan. 

Citește articolul întreg pe tv8.md.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării