main logo
12068

Recensământ 2024: Care sunt raioanele cu cele mai bune rezultate

Aproape 600 de mii de locuințe, inclusiv ocupate și neocupate, și circa 860 de mii de persoane au fost recenzate până la sfârșitul zilei de ieri, 25 aprilie. Despre asta a informat directorul Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara.

Recensământ 2024: Care sunt raioanele cu cele mai bune rezultateFoto: Facebook/BNS

În cadrul unui briefing de presă, directorul BNS a ținut să menționeze că populația este în mare parte receptivă, transmite Știri.md.

Oleg Cara a prezentat și informații privind procesul de recenzare în profil teritorial. Astfel, cele mai bune rezultate sunt înregistrate în raioanele Anenii Noi, Fălești, Glodeni, Orhei, Râșcani, Soroca, Telenești și Ungheni.

În același timp, ritmuri mai joase de recenzare sunt înregistrate în municipiile Chișinău și Bălți, în raioanele Briceni, Cahul, Cantemir și Cimișlia.

Amintim că Recensământul populației și locuințelor se va desfășura până la 7 iulie curent. Aceasta este o activitate de amploare națională care are loc o dată la 10 ani. Scopul Recensământului este obținerea de date statistice privind numărul și distribuția teritorială a populației și locuințelor țării.

În cadrul Recensământului sunt colectate date cu privire la fiecare persoană din gospodărie (de exemplu: anul și locul nașterii, locul de trai, limba vorbită, nivelul educației, ocupația ș.a.), dar și date despre locuință (cum ar fi dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire, suprafața și materialele de construcție a locuinței ș.a.).

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării