main logo
1364

Recean: Vom interveni pentru a sprijini comunitățile afectate de ploi

Prim-ministrul Dorin Recean s-a deplasat în raionul Leova, pentru a evalua situația creată în satul Romanovca și Sărata Nouă, în urma ploilor puternice de ieri, 14 septembrie.

Recean: Vom interveni pentru a sprijini comunitățile afectate de ploiFoto: Guvernul Republicii Moldova

În timpul vizitei sale, premierul a discutat cu locuitorii din regiune, administrația locală și echipele de intervenție care au menționat că Drumul R34, Sărata-Nouă, a fost deblocat, iar circulația se desfășoară acum în condiții de siguranță, transmite Știri.md.

Din păcate, mai mulți agenți economici din localitate au avut de suferit - viitura puternică le-a inundat depozitele.

La Romanovca, din cauza digului iazului care a cedat, două poduri au fost distruse de ape. În acest context, premierul Dorin Recean a cerut inițierea unei anchete privind modul de exploatare și întreținere a iazului rupt.

De asemenea, prim-ministrul a vizitat una din cele nouă gospodării afectate. Astfel, Comisiile locale pentru Situații Excepționale au consemnat pierderile suferite de cetățeni, iar Guvernul va interveni prin Fondul de Intervenție, împreună cu administrația publică locală, pentru a sprijini comunitățile afectate.

„Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării, împreună cu autoritățile locale, acționează, în continuare, pentru a remedia problemele apărute în toată țara. Mulțumesc tuturor echipelor implicate pentru mobilizarea promptă și tuturor cetățenilor care au dat o mână de ajutor în perioada intemperiilor”, a spus șeful Executivului.

Știri.md amintește că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit Codul Portocaliu de instabilitate atmosferică și pentru astăzi, 15 septembrie. În acest context, în țară se așteaptă scurgeri intensive pe pante, cu formarea viiturilor rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe bazinele hidrografice.

Echipele Primăriei, care au lucrat non-stop, vor rămân în teren și în continuare pentru a gestiona efectele acestor intemperii.

De menționat că pe parcursul nopții au fost efectuate lucrări de deblocare a traseelor, de defrișarea arborilor căzuți și de pompare a apelor din gospodăriile oamenilor.

În acest sens, președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de mulțumire pentru toți cei care s-au implicat la lichidarea consecințelor ploilor abundente și a îndemnat populația să limiteze deplasările.

Citește și: RTEC avertizează: Din cauza ploilor, traficul rutier poate fi afectat

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării