main logo
1542

Recean, îndemn către cetățeni: Nu pot ei frauda cât putem noi vota

În ciuda tentativelor de a frauda votul, de a face propagandă, cetățenii au spus un da ferm la referendum, a declarat premierul Dorin Recean la începutul ședinței de Guvern. Totodată, prim-ministrul a îndemnat oamenii să iasă la vot în turul II.

Recean, îndemn către cetățeni: Nu pot ei frauda cât putem noi votaFoto: Imagine simbol

Acesta a ținut să mulțumească tuturor celor au participat la vot, transmite Știri.md.

„Din ce am observat, în ciuda tuturor acestor tentative de a frauda votul, de a face propagandă, de a băga zâzanie între oameni, cetățenii au spus un da ferm la referendum și un da ferm pentru ca noi să ne construim țara pe modelul european. Și vreau să felicit toată lumea cu această decizie a cetățenilor.

Noi, Guvernul, trebuie să învățăm o lecție, trebuie de lucrat mai mult cu cei care au votat nu, indiferent din care cauză. Noi trebuie să mergem și să le explicăm ce înseamnă să construim viața noastră prosperă aici, în Moldova, și de ce nu trebuie să ne lăsăm expuși acestui risc de fraudă și, de fapt, fraudei electorale.

La fel, înțeleg că organele de resort vor prezenta amploarea fraudei electorale și atunci eu mă aștept de la toți concurenții electorali care se declară și sunt efectiv pentru democrație să condamne acest efort de fraudă electorală, nu doar că se declară pentru democrație, dar efectiv sunt pentru ca poporul să-și exprime liber opțiunea de vot”, a declarat premierul.

Totodată, prim-ministrul a făcut apel către cetățeni să meargă la vot în turul II.

„Pentru turul II, opțiunea noastră este ca toată lumea să iasă la vot, să ne mobilizăm, să votăm liber și conștient. Nu pot ei frauda cât putem noi vota”, a îndemnat Recean.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării