main logo
2015

Recean: Guvernul încurajează investițiile într-o agricultură modernă

Prim-ministrul Dorin Recean a efectuat o vizită de lucru ieri, 6 iunie, în raionul Edineț. În timpul deplasării sale, premierul a cunoscut două afaceri care promovează agricultura competitivă.

Recean: Guvernul încurajează investițiile într-o agricultură modernăFoto: Guvernul Republicii Moldova

În satul Buzdugeni, antreprenorul Ianec Strelețchi a plantat, acum șapte ani, o livadă de pomi fructiferi - cireși și meri. Omul de afaceri a salutat sprijinul acordat de Guvern agricultorilor afectați de calamitățile naturale, menționând că a beneficiat și el de o compensație în valoare de 240.000 de lei, fără de care nu ar fi reușit să refacă livada. Prima roadă, în urma ultimelor investiții, este așteptată peste trei ani, transmite Știri.md.

„Apreciem ambiția și implicarea agricultorilor care, în pofida provocărilor, reușesc să construiască afaceri prospere și încurajăm investițiile într-o agricultură modernă, competitivă și industrializată”, a spus șeful Cabinetului de miniștri.

Premierul Dorin Recean a vizitat și afacerea Liliei Zaporojan Mere-Nord”, din satul Cupcini, specializată în plantarea pomilor de măr și cireș. Antreprenoarea are o livadă performantă, plantată pe o suprafață de 74,19 ha, în care este aplicat sistemul de suport și de irigare, antigrindină și antiploaie. Anul trecut, ea a obținut o roadă de 700 de tone. Produsele sunt vândute pe piețele locale și în străinătate.

În timpul discuțiilor, Lilia Zaporojan a apreciat sprijinul în valoare de 500.000 de lei, acordat de Executiv fermierilor afectați de intemperiile din 25 iulie 2023.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării