main logo
1084

Recean: Este important să avem un Program național de siguranță rutieră

Raportul privind evaluarea performanței siguranței rutiere și conceptul Programului național de siguranță rutieră au fost prezentate în cadrul unui atelier, desfășurat la Guvern.

Recean: Este important să avem un Program național de siguranță rutierăFoto: gov.md

Premierul Dorin Recean a subliniat importanța elaborării și implementării Programului pentru asigurarea protejării vieții și sănătății participanților la trafic și reducerea costurilor asociate accidentelor rutiere, menționând totodată că, în ultimii ani, țara noastră a înregistrat progrese în ceea ce privește securitatea traficului rutier, transmite Știri.md.

„Guvernul construiește și repară infrastructura, creează condiții mai sigure pentru cetățeni, dar este necesară implicarea tuturor”, a precizat premierul. 

Dorin Recean a vorbit și despre necesitatea elaborării unui document care va defini și planifica politica publică a Guvernului privind siguranța rutieră. 

„Este important să avem un Program național de siguranță rutieră și să ne mobilizăm pentru a-l implementa”, a declarat prim-ministrul.

De menționat că elaborarea Programului național de siguranță rutieră are drept scop reducerea treptată a numărului deceselor și traumatismelor grave, prin îmbunătățirea siguranței traficului rutier în Republica Moldova și îmbinarea unui șir de măsuri de siguranță rutieră pasivă și activă. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării