main logo
1300

Reacțiile unor liceene după ce a fost anulat BAC-ul: Ați motivat unii elevi să nu învețe

Absolvenții de liceu s-au împărțit în două tabere: cei care se bucură de anularea examenului și cei ca mine – astfel a reacționat o elevă după ce Guvernul a aprobat anularea BAC-ului din acest an.

Liceene, despre anularea BAC-ului: Ați motivat unii elevi să nu învețe

Atât ea, cât și o altă liceană au transmis un mesaj responsabililor care au decis să recurgă la acest pas pentru a evita răspândirea coronavirusului, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

Mesajul Mariei Creciun:

„Calea ușoară, drumul fără spini! Așa arată ultima decizie a Guvernului Republicii Moldova. Nu e despre nota la examen, e despre responsabilitatea, libertatea de a face o alegere. Președintele Igor Dodon s-a exprimat într-un comunicat de presă: „Elevii ar putea să aleagă dacă să susțină examenul sau nu”. Unde este dreptul meu la alegere? Ion Chicu a spus: „Mulți au votat să susțină examenul de BAC” și, totuși, au anulat examenul. Deci, stimați oameni de stat, vreau să vă spun că ușile liceului au fost închise, dar cărțile nu! Iar pentru colegii absolveți care mă vor ataca, spunând că în viață reușești și fără note, sigur – fără note reușești, dar fără responsabilitate și forță de a-ți asuma unele lucruri – niciodată!

Deci ei, oamenii de stat, care nu prea își au locul potrivit în fotolii cu funcțiile lor înalte, spun ca nici un scenariu propus de Minister dimineață nu e potrivit. Păi cum? Mai mulți elevi într-o clasă nu au voie, căci dă virusul peste noi, în timp ce ei fac paradă de 9 mai cu sute de cetățeni… Poți să promovezi examenul și cu nota cinci, dar ai făcut-o demn, ți-ai asumat responsabilitatea… Nu știu cum ar fi corect să închei acest mesaj, dar un lucru să știți – asta își dorește societatea, oameni care să poată fi manipulați, și e mare păcat că ei sunt mulți. Practic le reușește”.

Mesajul Măriuţei Decuseară:

„V-ați gândit că, timp de trei ani, prioritățile elevilor se schimbă? Că notele obținute la liceu nu reflectă în totalitate cunoștințele elevilor, că cel, care în a 10-a era un copil și nu învăța, în a 12-a a devenit tânărul responsabil, care a muncit pentru a reuși la BAC?! Dar la cumătrismul și corupția din țară v-ați gândit?! Câți vor avea note maximale obținute murdar, cu banii părinților sau ajutorul cunoscuților?! Nu, voi doar v-ați spălat mâinile de încă o responsabilitate, cea de a asigura condițiile necesare pentru ca elevii să poată susține în siguranță examenul.

O să ocupe locurile bugetare copiii de bani gata, iar cei care au învățat și nu au posibilitatea să achite un contract, o să renunțe… Nu o să renunțe la succesul lor, dar la ideea că țara asta le va oferi vreodată susținere, și o să plece, ca mulți alții de până acum. De ce alții pot?! De ce România este gata să asigure condițiile de siguranță pentru a se susține acest examen și noi nu?!

Astăzi, absolvenții de liceu s-au împărțit în două tabere, cei care se bucură de anularea examenului, și cei ca mine… Doar că, din păcate, din prima categorie fac parte elevii care nu erau siguri că vor susține aceste examene, iar decizia dumneavoastră doar i-a „motivat” să nu învețe nici mai departe. Vă mulțumim că ne-ați luat șansa de a fi egali, șansa de a ne demonstra capacitățile și de a ne autoevalua cinstit! Oficial, suntem generația fără BAC”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării