main logo
3012

Reacţii după scandalul sexual de la o universitate din Chişinău

„De ce au tăcut atâta timp, stranie poveste”, „poate #metoo movement are șanse să ajungă și pe la noi” sau „aceste fete au avut curaj să vorbească”.

Reacţii după scandalul sexual de la o universitate din Chişinău

Acestea sunt doar câteva dintre reacțiile internauților în urma publicării materialului Agora privind cazul de hărțuire sexuală de la USMF „Nicolae Testemițanu”. Vedeți mai jos cum au comentat oamenii pe Facebook cele relatate.

„Cât de departe suntem de civilizație. Curaj pentru femei pentru a-și relata istoriile!”, a scris o utilizatoare.

„Viorel Prisacari chiar are un comportament urât și nedemn de un om. Aliona mi-a fost profesoară și avea o etică corectă. Îi cunosc pe ambii și susținerea mea este total către sărmanele fete”, a comentat un internaut.

Iar o tânără a menționat că, fiind studentă, profesorul și-a permis să strige la ea, iar o colegă ar fi fost bruscată. „Acest așa-zis șef de catedră a jignit de multe ori studenții, unele studente chiar au fost bruscate de dumnealui”, a spus aceasta.

„Într-o țară normală, unde funcționează justiția, mărturia a două femei ar fi fost suficientă ca să-l scoată din funcție, să-i distrugă reputația și să facă ani de pușcărie”, a menționat un utilizator.

„În Moldova 95% din populație crede că o femeie violată poartă vina pentru ce i s-a întâmplat, deoarece „se îmbracă provocator”, a comentat un alt internaut.

Iar unii au lansat un hashtag #DemisiaPrisacari:

Totuși, unii nu s-au lăsat convinși de declarațiile victimelor:

O altă utilizatoare a insistat însă că „cea mai bună armă împotriva hărțuirilor sexuale este să faci publică această hărțuire.

La acest subiect: Scandal sexual, dezvăluit la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării