922
0
Reacția USMF privind nerecunoașterea diplomelor de medicină în Israel
922
0

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova informează că nu a primit nicio înștiințare oficială referitor la condițiile noi privind recunoașterea actelor de studii ale absolvenților din Israel care au studiat medicina în afara țării.

Reacția USMF privind nerecunoașterea diplomelor de medicină în Israel

USMF precizează că s-a informat despre aceasta de pe site-ul Ministerului Sănătății al Israelului. Precizările vin în contextul materialelor jurnalistice apărute în presa internațională și locală, în ultimele trei zile, privind nerecunoașterea de către Statul Israel a diplomelor medicilor eliberate de universitățile de medicină din fostele țări-membre ale URSS, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Într-un comunicat de presă al USMF se menționează că, în luna decembrie 2018, scandalul diplomelor false în Israel a fost mediatizat masiv prin toate canalele mass-media locale, aducând învinuiri grave Universității, fără a prezenta dovezi. 

„Acest fapt a dezinformat publicul și a denigrat atât imaginea țării, cât și a Universității. Au fost difuzate informații eronate cu titluri defăimătoare și acuzatoare privind implicarea USMF „Nicolae Testemiţanu” în anumite scheme frauduloase, fără a aduce probe concludente. Mai mult ca atât, autorii materialelor au postat secvențe video cu imagini ale Universității și, nemijlocit, cu absolvenți și actuali studenți internaționali ai USMF „Nicolae Testemiţanu”, astfel fiind prejudiciată demnitatea acestora și, implicit, prestigiul instituției”, se spune în comunicat.

USMF se adresează jurnaliștilor cu solicitarea și cu recomandarea de a se documenta și de a difuza informații veridice, respectând prevederile Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova. Instituția dă asigurări că, imediat ce va fi informată oficial cu privire la decizia autorităților israeliene, Universitatea va emite un comunicat de presă în acest sens.

Universitatea menționează că nici după pronunțarea deciziei Comisiei interministeriale, care nu a constatat încălcări în procesul de studii al studenților internaționali la USMF, unii reprezentanți ai mass-media nu au dezmințit și nu au rectificat informațiile nefondate publicate anterior. În temeiul unei decizii emise pe 20 ianuarie de Consiliul Audiovizualului, USMF „Nicolae Testemițanu” solicită rectificarea titlurilor denigratoare și a informațiilor eronate.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter