366
0
Reacția USMF, după intoxicarea a 46 de copii la baza de odihnă care îi aparține
366
0

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vine cu o reacție după ce în spațiul public au fost apărut informații precum că la baza de odihnă din orașul Sergheevca, Ucraina, s-au intoxicat 46 de copii.

Foto: wiki

Potrivit unui comunicat emis presei, USMF „Nicolae Testemițanu” menținează că instituția nu este responsabilă de activitatea Bazei de odihnă „Medic-2” din or. Sergheevca, transmite Știri.md.

„Deși Baza aparține instituției noastre, din anul 2008 este dată în locațiune și gestionată de către autoritățile locale din Ucraina. Astfel, Universitatea nu este responsabilă de activitatea acestei entități. Potrivit informației Centrului de Laborator Regional Odesa din data de 12 iulie curent, persoanele afectate provin din regiunile ucrainene Kiev, Cernigov și Harcov”, precizează instituția.

Știri.md amintește că 46 de copii din tabăra „Medic 2” au fost internați în spital zilele trecute, fiind diagnosticați cu „enterocolită”. 

Autoritățile ucrainene au inițiat un proces penal pe acest caz și urmează să investigheze cine se face vinovat de intoxicarea în masă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter