main logo
7618

Reacția șefului Direcției Nord a INI, acuzat de Stati de contrabandă la frontieră

După ce ex-directorul MoldATSA, Sorin Stati, a făcut mai multe dezvăluiri despre schemele de contrabandă la frontiera cu România acuzând mai multe persoane, șeful Directiei Nord a INI, Igor Susarencu, a venit ulterior cu o reacție.

Reacția șefului Direcției Nord a INI, acuzat de Stati de contrabandăColaj: Știri.md

Susarencu susține că Stati i-ar fi ponegrit imaginea atât lui cât și a colegilor aducându-i acuzații nejustificate, transmite Știri.md

Mai mult decât atât, acesta se întreabă cât de mincinos trebuie să fie Stati ca să invinuiască la stânga și la dreapta oameni pe care nici măcar nu-i cunoaște. 

Știri.md publică reacția integrală:

"Sorin Stati, mi se pare ă va trebui să întorci avansul pe care l-ai primit ca să mă ponegrești și pe mine, cum ai ponegrit pe nedrept și alți colegi de ai mei, inclusiv pe Gheorghe CAVCALIUC (am sa scriu cu majuscule pentru ca merita).

S-o începem de la importanța persoanei dumitale pentru mine.

Imediat cum am ieșit în concediu (planificat de prin februarie-martie) începând cu 15.07. am continuat să mă aflu în zona de nord, am să fiu sincer, am fost la părinți și am mai dat o mână de ajutor, că la fel de sincer, pe lângă faptul că sunt obligat să-i ajut (ca fiu) beneficiez de careva ajutor de la ei.
La 19.07, după amiază, adevărat, am mers la Chișinău, deja la familia mea, iar la 20.07, de dimineață, împreună cu ei am plecat peste hotare, unde mă aflu până în prezent, revin marți acasă și iarași am timpul planificat, dar îți spun deschis, din păcate pentru dumneta, dar nu te regăsești în planurile mele, nu meriți să-ți dedic timp.

Mă uit la postarea ta și ma gândesc, cât de josnic și mincinos, fără obraz și bun simț ești, să învinuiești la stânga și la dreapta oameni pe care nici nu-i cunoști, mă numești și criminal, dar faci asta doar ca să câștigi niște copeici pentru încă o votcă și o bere...
Poate mergi la prășit, la descărcat vagoane, sau în altă parte unde poți avea un salariu meritat și să nu-ți fie rușine (dacă n-ai “zacusit-o”) să te uiți în oglindă dimineața, sau în ochi la oamenii care i-ai ponegrit fără să-i cunoști.

Cât despre contrabanda acoperită or protejată, cum te exprimi tu or votka, asta deocamdată nu mi-e clar, îți sugerez, întâi de toate să stabilești care este teritoriul deservit de subdiviziunea pe care am onoarea să o conduc, ce servicii mai activează în zonă, câte sunt de toate (inclusiv și cele care-ți furnizează așa aiureli, întreabă-i cum era posibil și de ce ei nu au intervenit, dar mai bine întreabă-i, până să le dai valoare tu or stăpânii tăi de unde voi cunoașteți, dar care sunt rezultatele voastre în general în subdiviziunile din care faceți parte și de ce anume despre Susarencu (apropo, cu “U” la sfârșit), Strună, Cavcaliuc îți povestesc (ca să fii obiectiv) și vezi oare nu au stat cu pantalonii uzi și boceau pe la toate colțurile și în toate poalele și au plecat și pe buletine de boală, că îi documentez pentru transportarea de țigări la autobusele Chișinău-Praga (cu toate că nu mi-a ajuns timp pentru ei), cercetează, întreabă-i, stabilește Sorine, apoi postează!

Am să-ți dau câteva indicii despre ce să-i întrebi, ca să-ți fie mai ușor să începi:
Cum ar putea Cavcaliuc, Susarencu, Ciubaciuc, Strună (toți din cadrul IGP) să cureze contrabanda (cu toate că și la acest calificativ ar fi întrebări, dar fie așa cum spui tu), când în zona de nord activează 2 sau 3 Direcții teritoriale SIS, Serviciul Vamal (are toate serviciile pentru a documenta (investigații, urmărire penala etc), Direcția poliției de frontieră, la fel, în componență deplină, Procuraturi Specializate, Procuraturi raionale ... (și tot pentru tine și stăpânii tăi, îți spun, pe mulți dintre conducătorii acestor subdiviziuni (cu excepția procuraturilor) nici nu-i cunosc și niciodată nu m-am întâlnit cu ei, așa printre altele să știi și tu și restu...)".

Știri.md amintește că ex-directorul MoldATSA, Sorin Stati, a făcut publice mai multe informații despre cum se făcea contrabandă la frontiera moldo-română.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării