main logo
1224

Reacția Procuraturii Generale cu privire la omorul din Nisporeni

Procuratura Generală anunță despre transferul dosarului cu privire la cazul din satul Vulcănești, raionul Nisporeni, în urma căruia un bărbat a murit împușcat.

Reacția Procuraturii Generale cu privire la omorul din NisporeniFoto: Știri.md

Astfel, pentru a exclude orice grad de neîncredere și interpretare eronată cu privire la caracterul obiectiv al investigațiilor cazului, procurorul general a retras cauza penală din gestiunea IP Nisporeni și a transmis-o pentru examinare Direcției generale de urmărire penala a Inspectoratului General al Poliției al MAI, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii se menționează că în noaptea crimei, ofițerii de poliție au reținut persoana bănuită, care ulterior a fost pusă sub învinuire și la demersul procurorului plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Alte patru persoane, care s-au aflat la fața locului în momentul crimei, sunt căutate de poliție pentru a fi aduse și audiate.

Urmare a manifestației de vineri, din fața sediului Procuraturii Generale, un grup de locuitori ai satului Vulcănești a fost primit de către reprezentanţii conducerii instituției, cazul fiind luat la control și studiat. Potrivit Procuraturii, nu au fost identificate date care ar confirma temeinicia alegațiilor protestatarilor. Totuși, pentru a exclude orice grad de neîncredere, procurorul general a transmis cauza Direcției generale de urmărire penală a IGP.

Totodată, Procuratura Generală a luat act și de declarațiile expuse în cadrul audienței privind pretinse fapte de corupere și a dispus Procuraturii Anticorupție investigarea respectivelor aspecte. Concomitent, PG a dispus și cercetarea aspectelor ce țin de legalitatea atribuirii și deținerii dreptului de port armă de către învinuit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării