main logo
1634

Reacția Poliției și Mitropoliei la preotul care a bătut un bărbat

Scena care te lasă fără cuvinte și care a scandalizat opinia publică a ajuns în vizorul poliției. Astfel, cazul este investigat de oamenii legii din raionul Drochia, dar și de Mitropolia Moldovei, care, de altfel, a condamnat un asemenea comportament.

Reacția Poliției și Mitropoliei la preotul care a bătut un bărbatFoto: captură video

Deși, incidentul a avut loc la data de 18 iulie, victima s-a adresat  abia azi la Poliție, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Bărbatul a fost îndreptat la expertiza medico-legală pentru stabilirea leziunilor corporale”, a declarat ofițera de presă al IP Drochia, Ina Moscaliuc. Deocamdată, polițiștii nu știu ce riscă preotul în cazul în care va fi găsit vinovat.

Contactați, reprezentanții Mitropoliei au venit cu o reacție. 

De la ei am aflat că preotul oficializa slujbe de cel puțin un an. După aceste scandal, părintele va fi eliberat din funcția de paroh.

„Mitropolia regret acest incident comportamentul necuviincios al preotului, Ioan Zîcu, care aduce defăimare tagmei preoțești. Dânsul va fi eliberat din funcția de paroh al comunității în cauză și va fi oprit de a săvârși cele sfinte”, a menționat episcopul Mitropoliei Moldovei, Ioan Meșneguțu.

Nu am reușit să aflăm și reacția preotului implicat în acest incident. Nu este prima dată când slujitorii bisericii apar în ipostaze contrar normelor bisericești. 

Un caz care a scandalizat opinia publică a fost cel din satul Dereneu, din raionul Călărași. Localitatea are doi preoți, unul care ține de Mitropolia Moldovei și altul al Basarabiei, care oficiază slujbe pe rând. 

Din cauza neînțelegerilor, unele înmormântări se lăsau cu scandal pentru că nu se știa cine să ducă mortul la groapă.

Vezi și:

Momentul în care un preot din Drochia sare la bătaie la o înmormântare

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării