main logo
3429

Reacția PA la achitarea lui Stoianoglo: Vom contesta la Curtea de Apel

După ce magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, l-au achitat pe fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, în dosarul depășirii atribuțiilor de serviciu, Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție în acest sens.

Reacția PA la achitarea lui Stoianoglo: Vom contesta la Curtea de ApelFoto: știri.md

În aceste condiții, Procuratura Anticorupție a anunțat că va contesta decizia la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile, transmite Știri.md.

Totodată, potrivit PA, „cauza penală respectivă a fost pornită în luna octombrie 2021 de către un procuror din Procuratura Anticorupție desemnat de CSP.

Potrivit materialelor, Alexandr Stoianoglo și fosta sa subalternă l-au eliberat din funcție pe procurorul Nicolae Chitoroagă, cunoscând că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința persoanei respective și acesta avea statut de învinuit, știind că, în conformitate cu prevederile legale, în asemenea cazuri se suspendă achitarea indemnizației de concediere a procurorilor care demisionează, intenționat a acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea indemnizației de concediere în mărime de 163.990,13 lei, prin care a prejudiciat bugetul Procuraturii”.

Reamintim că astăzi, 28 februarie, instanța l-a achitat pe Alexandr Stoianoglo, învinuit de comiterea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării