main logo
829

Reacția oficială a Moldatsa referitor la presupusul incident aviatic

În urma informațiilor apărute în presă, privind presupul incident care era cât pe ce să aibă loc deasupra Republicii Moldova, pe data de 23 iunie, Î.S. „MOLDATSA”, vine cu precizări.

Moldatsa: Provocări ale lui Sajin. Zborul nu a fost în pericol

Întreprinderea spune că angajatul care a făcut publice aceste informații se află acum în litigiu cu instituția, iar informațiile care au ajuns în spațiul public sunt „niște manipulări”, transmite Știri.md

"Aceste informații sunt niște provocări ale angajatului Sajin Eugen care la moment se află într-un litigiu cu Î.S. „MOLDATSA”, pentru încălcarea procedurilor de navigație aeriană și obligațiunilor sale de serviciu, decizie definitivă a Curții de Apel Chișinău. Iar informațiile publicate pe rețelele de socializare și preluate de mass-media, sunt niște manipulări a unui eveniment aeronautic care nu a pus în pericol siguranța zborului.

Totodată, colectivul de controlori de trafic aerian și sindicatul Î.S. „MOLDATSA”, condamnă acțiunile de manipulare și denigrare a imaginii întreprinderii și asigură pasagerii despre furnizarea serviciilor de navigație aeriană în condiții de siguranță", se arată în comunicatul instituții. 

Privind evenimentul aeronautic din 23 iunie 2019, Î.S. „MOLDATSA”, informează că a prezentat Raportul de investigație și Planul de măsuri corective către Autoritatea Aeronautică Civilă și au fost întreprinse toate măsurile de prevenire a unor evenimente aeronautice similare, despre care controlorii de trafic aerian au fost înștiințați contra semnătură.

Mai mult decât atât, întreprinderea anunță că își rezervă dreptul de a se adresa în instanța de judecată pentru „încasarea prejudiciului pentru răspândirea cu bună știință a informațiilor care nu corespund adevărului și denigrează imaginea întreprinderii”.

Știri.md amintește că pe 23 august, un angajat al „MOLDATSA” a făcut public acest caz. 

Eugen Sajin, unul dintre controlorii de trafic aerian, afirmă că din lipsă de oameni, aceștia sunt nevoiți să comaseze pozițiile de lucru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării