main logo
773

Reacția oficială a Ministerului Sănătății în cazul dosarelor Tomograf

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va investiga activitățile de utilizare a dispozitivelor medicale utilizate în furnizarea serviciilor de înaltă performanță, inclusiv și cele vizate în acțiunile de corupție raportate la IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală și IMSP Institutul Mamei și Copilului.

Reacția oficială a Ministerului Sănătății în cazul dosarelor Tomograf

În acest sens, va fi instituit un Grup de lucru pentru a investiga auditul de utilizare eficientă a dispozitivelor utilizate în furnizarea serviciilor medicale de înaltă performanță la instituțiile medico sanitare menționate, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Grupul de lucru va evalua complex utilizarea dispozitivelor medicale utilizate în furnizarea serviciilor medicale de înaltă performanță cu elucidarea posibilelor imixiuni în tehnologiile și programele de soft ale acestora, evidenței contabile a examinărilor efectuate pacienților cu statut asigurat/neasigurat cu prezentarea informației MSMPS către data de 05.10.2018.

În contextul complexității volumului de lucru și profilurilor extinse pentru examinare și documentare, Grupul de lucru, după caz, va dispune invitarea și implicarea altor specialiști și experți în domeniile de referință.

MSMPS regretă și condamnă cazurile de corupție și încălcări ale legislației în sistemul medical și cere managerilor instituțiilor medico-sanitare să întreprindă toate acțiunile de combatere a acestui fenomen în instituții și de a asigura respectarea tuturor actelor normative.

Reamintim că la data de 2 august, patru medici, bănuiți de estorcare de bani de la pacienți, de la Institutul Mamei și al Copilului au fost escortați la CNA pentru audieri.

De asemenea, la data de 30 iulie, în cadrul percheziţiilor, operate de CNA şi procurori la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, au fost ridicate mai multe sume de bani, în diferită valută, estimate la 7 000 000 de lei. Banii au fost ridicaţi din birourile de serviciu ale unor medici, de la domiciliile lor, precum şi din casetele metalice, depuse în două bănci comerciale din capitală.

În dosarul „Tomograf” 14 persoane sunt cercetate penal pentru săvârşirea abuzului de serviciu şi coruperii pasive, precum şi complicităţii la comiterea celor două infracţiuni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării