14 ianuarie, 13:12
2 458
1

Reacția ministrului de Interne la accidentul mortal provocat de polițist

14 ianuarie, 13:12
2 458
1

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, este indignat pe angajatul INSP care, aseară, a lovit mortal un pieton și a fugit de la fața locului.

Reacția ministrului de Interne la accidentul mortal provocat de polițistFoto: știri.md

Voicu spune că la moment se examinează probele prelevate pentru a stabili dacă era în stare de ebrietate, însă cel mai probabil acesta era beat, când a comis accidentul, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unei emisiuni de la Sputnik.

„Fiecărui dintre noi ni se poate întâmpla să nimerim în accident, cei care conduc dar și pietonii, indiferent polițist, medic ș.a. Însă și eu sunt foarte mult indignat atunci când un angajat, chiar al unui serviciu specializat în prevenirea și combaterea accidentelor, comite un accident rutier, având și viteză.

Acum se examinează și probele prelevate pentru a stabili dacă era în stare de ebrietate, dar preventiv informația este că a consumat băuturi alcoolice”, a declarat Voicu.

Acesta a spus că polițistul riscă ani grei de închisoare dacă va fi găsit vinovat

„El a comis două capete - accident soldat cu deces, al doilea părăsirea locului accidentului. Dacă va fi găsit vinovat este vorba despre până la 15 ani privațiune de libertate”, a spus Voicu.

În seara zilei de ieri, în jurul orei 21:30, Poliția a fost anunțată despre producerea unui accident rutier, în care a fost lovit un pieton, pe strada Socoleni din capitală, iar conducătorul auto a părăsit locul comiterii acestuia.

La volanul automobilului personal se afla un angajat al INSP, în vârstă de 25 de ani, în afara orelor de serviciu. În urma loviturii, pietonul care traversa strada regulamentar, o femeie de 36 de ani, a decedat.

Polițistul de patrulare, care se face vinovat de producerea accidentului, urmează să fie testat alcoolscopic și reținut pentru 72 de ore.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter