main logo
755

Reacția Ministerului Mediului în urma incendiului de la Giurgiulești

Ministerul Mediului a venit cu un comentariu în urma incendiului izbucnit în dimineața zilei de 16 ianuarie, pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Reacția Ministerului Mediului în urma incendiului de la GiurgiuleștiFoto: mediu.gov.md

Potrivit Ministerului, la fața locului s-au deplasat și angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului, care au contribuit la acțiunile de răcire a silozurilor, transmite Știri.md.

Ministerul susține că, la moment, pericolul de incendiere și prăbușire a instalațiilor se menține la un nivel ridicat.

Anterior, la data de 9 ianuarie 2023, reprezentanții Laboratorului de Referință din cadrul Agenției de Mediu s-au deplasat la fața locului și au prelevat mai multe probe de aer în zona incendiului izbucnit în rezervoarele de păstrare a peleților din coaja de semințe din floarea-soarelui de pe teritoriul Portului Internațional Liber din localitatea Giurgiulești, raionul Cahul. Astfel, evaluarea conformității a demonstrat că valorile obținute ale parametrilor investigați în probele de aer atmosferic colectate corespund cerințelor și se află în limitele stabilite.

Cât privește informația potrivit căreia la fața locului a fost ministra Mediului, iar aceasta nu a fost făcută publică, ministerul susține că este una falsă și condamnă categoric asemenea zvonuri.

Amintim că un incendiu a izbucnit în această dimineață în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea-soarelui în Portul Internațional Liber Giurgiulești. Incendiul a fost localizat de pompieri la ora 12:00. Pompierii continuă activitățile de lichidare a incendiului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării