main logo
1008

Reacția lui Dodon când este întrebat de ce a cedat în faţa Tiraspolului

Preşedintele ţării, Igor Dodon, spune că Chişinăul nu a cedat în faţa Tiraspolului, în contextul în care, săptămâna trecută, autorităţile de la Chişinău au anunţat anularea interdicţiilor pentru maşinile cu numere transnistrene.

Reacția lui Dodon când este întrebat de ce a cedat în faţa TiraspoluluiFoto: știri.md

"Nu e vorba de cedare, ci despre un mecanism care a fost stabilit în formatul 5+2 în anul 2017, care presupune, că în stânga Nistrului, cei care doresc să schimbe plăcuţele de înmatriculare de pe numere transnistrene pe care nu le recunoaşte comunitatea internaţională, li s-a dat posibilitatea să ia numere neutre. Acest proces a început. Nu a fost vorba de interziceri de circulaţie cu aceste numere. Cu numere transnistrene ei în Europa nu pot circula, puteau să meargă doar în Ucraina şi ucrainenii au spus că deja nu vor permite nici ei, pentru că nu le recunosc nici ei aşa cum nu le recunosc nici europenii. Pentru a ieşi din această situaţie, am mers la un pas corect din partea noastră, să fie numere neutre", a subliniat Dodon, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.  

Totuşi, șeful statului recunoaşte că situaţia s-a deblocat după ce a discutat cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

"L-am telefonat şi l-am întrebatdomnul Krasnoselski, ce fel de blocaj? Sunt cetățenii noștri, și în stânga Nistrului și în dreapta Nistrului. Situația nu trebuie să ajungă la blocare. Cred că în timpul apropiat tot mai mulți locuitori din stânga Nistrului vor obține plăcuțe neutre", a declarat Dodon.

Știri.md aminteşte că, săptămâna trecută, Tiraspolul a anunţat că va închide vama moldo-ucraineană pentru maşinile cu numere moldoveneşti. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării