main logo
1750

Reacția lui Andrei Năstase după ce nu i-a fost validat mandatul de primar

Andrei Năstase nu va fi primarul Capitalei, chiar dacă el a învins în turul doi de scrutin al alegerilor noi locale din 3 iunie 2018.

După două amânări, mandatul de primar al lui Andrei Năstase nu a fost validat. Decizia a fost pronunțată marți, 19 iunie, de către magistrata Rodica Berdilo de la sediul Centru al Judecătoriei Chișinău, transmite Știri.md.

Andrei Năstase a declarat, că aceasta este o decizie ilegală și și-a anunțat simpatizanții să se pregătească de proteste masive.

"Este o nedreptate nu doar pentru cei peste 52 la sută care au votat cu mine, dar o nedreptate pentru toți cei care au ieșit la vot”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul PPDA a mai adăugat că va contesta decizia la Curtea de Apel. 

"Vom contesta această hotărâre la Curtea de Apel. Avem la dispoziție o zi pentru a contesta decizia. O să facem acest lucru cât mai repede. Este o decizie arbitrară pentru care această judecătoare trebuie să facă pușcărie”, a adăugat Năstase.

Menționăm că, protestul de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, continuă și la această oră. Oamenii își manifestă nemulțumirea față de decizia instanței de judecată. Manifestații spun că invalidarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase, este ilegală.

Dacă instanțele superioare vor menține decizia de azi a magistraților de la Judecătoria sectorului Centru, la cârma Primăriei Chișinău va rămâne un primar interimar, până vara viitoare, când vor fi organizate alegeri locale ordinare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării