main logo
1194

Reacția internauților după instalarea crucifixului la MAI

Evenimentul de duminică de la Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul căruia a fost înălțat un crucifix, nu a fost trecut cu vederea de internauți.

Reacția internauților după instalarea crucifixului la MAIFoto: agora.md

Mai în glumă, mai în serios, mulți s-au arătat nedumeriți de decizia șefului de la Interne, întrebându-se dacă acțiunea demonstrează cumva finalizarea reformelor, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Înălțarea crucifixului la MAI a fost comentat și de cunoscătorii canoanelor biblice.  

„Andrei Năstase în discursul său citit de pe foaie și sub gălăgia vuvuzelelor protestatarilor de afară a citat un verset din Noul Testament și a venit cu o declarație care l-ar putea întrece chiar și pe Dodon la nivelul de religiozitate: „Polițiștii, carabinierii, salvatorii, toți cei care poartă uniforma Republicii Moldova nu ar putea mișca nici măcar un grăunte fără puterea lui Dumnezeu și a Sfintei Cruci”. 

Pentru cei care nu știau, în Moldova pe lângă Mitropolia Moldovei și Mitropolia Basarabiei mai sunt alte încă câteva mitropolii. Sunt aproximativ vreo 15 culte ortodoxe (cu mitropoliții, episcopii și patriarhii lor) înregistrate în Republica Moldova. 

Apropo, nu pentru toți creștinii crucea este un simbol „dătător de viață”. Pentru unii creștini acesta este un simbol al suferinței și ei evită amplasarea crucifixelor peste tot unde este posibil.

 Acest eveniment a fost unul cu o doză de ipocrizie foarte mare. La inaugararea unei astfel de răstigniri, regula și rânduiala Bisericii ortodoxe spune că ea trebuie „sfințită” (binecuvântată), adică stropită cu agheasmă. Însă niciunul din clericii prezenți nu au făcut-o”, a scris vloggerul Ion Andronache. 

Unii internauți au mers, însă, și mai departe cu propunerile.

„Aș echipa toate mașinile de patrulare cu iconițe și agheasmă. Girofarurile să fie scoase, ca să nu sperie enoriașii și în locul lor să se instaleze niște candele mai mari în formă de cruce sau lumânări de cele groase, de 50 de lei. 

În loc de „Weeee Weee, Trrrr, Nino Nino” - sirenele mașinilor să tragă un „Doamne Miluiește” de 200 de decibeli când se apropie de căruța sufletul păcătos. În loc de permis de conducere, inspectorii INP, îmbrăcați în sutană reflectorizantă, vor cere pomelnicul cu 200 de lei în el. 

Pentru contravenții mici vor pune rătăciții să bată pe loc 50 de mătănii, iar pentru încălcări mai mari - să jertfească de la 5.000 de lei în sus pentru treburile bisericii”.

Știri.md reamintește că Înălțarea Crucifixului pe holul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc duminică, 15 septembrie, în prezența Mitropolitului Moldovei și cel al Basarabiei

Alții s-au limitat doar la comentarii și colaje foto.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării