main logo
2601

Reacția Guvernului după ce transportatorii au anunțat o posibilă grevă

„Deciziile Guvernului din domeniul transporturilor vizează creșterea siguranței, corectitudinii și calității deplasărilor cetățenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, după ce transportatorii au anunțat că, din cauza nesoluționării problemelor din domeniu, ar putea avea loc o grevă.

Reacția Guvernului după ce transportatorii au anunțat o posibilă grevăFoto: știri.md/Imagine simbol

Daniel Vodă mai subliniază că măsurile prevăzute de reforma în domeniul transportului rutier sunt în beneficiul pasagerilor, transmite Știri.md.

„Vreau să reamintesc detaliile reformei în domeniul transportului rutier: toate măsurile introduse sunt în beneficiul pasagerilor, pentru a îmbunătăți condițiile de călătorie. Și anume, concurența sănătoasă și mai multe opțiuni de deplasare pentru călători.

Sprijinim primăriile și primarii să ofere transport locuitorilor, inclusiv prin deschiderea și modificarea unor noi curse regulate. Reducem birocrația! Am spus „adio” Foii de parcurs.

Fiscalizăm și digitalizăm transportul rutier: e-bilet, e-gps și e-routing. Impunem fiscalizarea procesului de emitere a biletului de călătorie, iar biletele vor fi emise sub forma bonurilor fiscale sau a documentelor electronice. Guvernul insistă ca acest proces să fie realizat până la sfârșitul anului 2024.

Deciziile luate vizează creșterea siguranței, corectitudinii și calității deplasărilor cetățenilor. Acest obiectiv este esențial pentru autorități în dialogul cu transportatorii, iar orice comunicare instituțională se va face prin platformele existente.

Deci, sunt aceste măsuri binevenite pentru pasageri și pentru transportatorii care vor să lucreze corect? Da. Sunt aceste măsuri binevenite pentru cei care vor să lucreze după regulile vechi? Probabil nu”, a conchis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Amintim că transportatorii cer o audiență cu prim-ministrul Dorin Recean pentru a discuta despre dificultățile din domeniu și pentru a găsi soluții. Într-o scrisoare deschisă, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) indică problemele majore care pun în pericol funcționarea ramurii, nesoluționarea cărora ar putea duce la greve în perioada apropiată.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării