main logo
3391

Reacția ex-procurorului general după ce a fost achitat în instanță

Fostul procuror general, învinuit de abuz în serviciu, a fost achitat pe toate capetele de acuzare. Pe o rețea de socializare, acesta a scris că dosarul său a fost „fabricat la comandă în perioada statului capturat”.

Reacția ex-procurorului general după ce a fost achitat în instanțăFoto: anticorupție.md

„După șapte ani de hărțuiri în cele mai bune practici ale statului capturat, dintre care 120 de zile le-am petrecut în arest, am fost achitat pe toate capetele de acuzare și reabilitat. Verdictul a fost emis de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, după mai bine de 100 de ședințe, dintre care 29 au fost tergiversate, sub diferite pretexte, de procurorii anticorupție”, notează Valeriu Balaban, transmite Știri.md.

Acesta amintește în postarea sa că „în dimineața de 12 iunie 2017 am fost luat cu asalt de mascați, reținut și plasat în arest pentru pretinse acțiuni ilegale, comise cu 13 ani de la plecarea din funcția de procuror general. Mai exact, am fost acuzat de achiziționarea și reconstrucția unei clădiri în centrul istoric al orașului Chișinău, destinat pentru Procuratură, la un „preț exagerat”. 

Este vorba despre un imobil amplasat pe 0,2 ha cu o suprafață de 5.600 de metri pătrați pe strada Alexandru cel Bun, 100, din Capitală. Prețul de achiziție al unui metru pătrat de spațiu în acest imobil fiind de aproximativ 80 de euro. Prin probe, am demonstrat contrariul”.

El a mai spus că „anume acest imobil este sediul râvnit de actuala Procuratură Anticorupție, valoarea căruia, în prezent, este înzecită”. 

„Postarea mea nu este despre victimizare. Este o primă reacție ca urmare a unei campanii de manipulare și denigrare a imaginii mele. Mi-au fost lezate onoarea și demnitatea, mi-a fost afectată sănătatea. Și nu doar a mea, ci și a familiei mele. Precum și a altor șase pretinși complici, doi dintre care nu au rezistat calvarului și au decedat. Vreau să-i liniștesc pe autorii, scenariștii și executorii acestei farse. Viața bate filmul și fiecare va culege ceea ce a semănat. Voi reveni suplimentar cu avocații cu detalii din sentința de 228 de pagini. (...) A fost o lecție de viață în care am aflat cine-mi sunt cu adevărat prieteni și pe cine poți conta în viață”, se mai menționează în postarea acestuia.

Amintim că ex-procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Balaban, a fost achitat după ce a fost învinuit de abuz în serviciu. Acuzatorii de stat apreciază sentința ca fiind ilegală și neîntemeiată, aceasta urmând a fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, menționează Procuratura Anticorupție într-un comunicat.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării