main logo
767

Reacția directorului în cazul medicului ce a refuzat să opereze o femeie

Ancheta de serviciu la Institutul Oncologic din Chișinău după ce ieri o femeie diagnosticată cu o formă incipientă de cancer s-a plâns că un medic de acolo ar fi refuzat să o opereze.

Reacția directorului în cazul medicului ce a refuzat să opereze o femeieFoto: ojasweb.com

Directorul Institutului Oncologic din Chișinău, Larisa Catrinici, a venit cu o reacție unde se spune că pacienta a stat 6 ore sub ușa doctorului de la Institutul Oncologic, care într-un final a spus că nu vrea să o consulte, fără a-i explica motivul, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Larisa Catrinci, directorul Institutul Oncologic: „Astăzi de dimineață s-a convocat o echipă internă de specialiști pentru a face o anchetă de serviciu și a verifica toate circumstanțele care au generat această reclamație. 

Deja astăzi am avut posibilitatea și am discutat cu pacienta, am invitat-o, ea a fost foarte amabilă, a venit, am discutat, am auzit toată situația pe care ea a acumulat-o ca nesatisfacție față de asistența medicală aici în Institut. 

Deci, o relație nu chiar etică care s-a confirmat în discuția dintre pacientă și medic și a generat acele nemulțumiri pe care pacienta le-a exprimat.

Cu pacienta am încercat astăzi să identificăm toate problemele, am apreciat cu tactică și conduită, este satisfăcută de poziția noastră cu referire la situația respectivă, cred eu că ancheta mâine va finaliza, descrierea absolută a situației respective, a acelui mecanism care există aici în Institut, pentru accesul pacienților la medici, pentru atitudinea medicului și asistenței medicale, a respectării programării, a respectării orelor.

Astăzi la ora 14:30 convocăm toate asistentele medicale din Centrul Consultativ Diagnostic, fiindcă vedem aici o rezervă foarte mare, pentru că asistența medicală trebuie să ajute medicul în consultații și să vină în fața acelor pacienți care stau în așteptare să intre la medici, să le explice și în cazul în care pacienta nu este programată, să le propună să se programeze în altă zi dacă medicul este supraîncărcat".

Larisa Catrinci, directorul Institutului Oncologic: „Absolut sunt sigură ca sunt omise anumite atitudini incorecte de comunicare, pentru că în situația în care medicul ar fi explicat că nu are posibilitate să consulte pacienta, sunt sigură că alta era reacția, dar dat fiind faptul că pacienta era și aștepta, suntem oameni și în situația respectivă pacienta trebuia primită și explicată situația".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării