main logo
2370

Reacția directorului Aeroportului Mărculești după acuzații

Pista de decolare de la Aeroportul Mărculești este în stare bună, iar la aeronave nu lipsește nicio piesă, spune directorul după acuzațiile aduse anterior de fostul șef al instituției, într-o conferință de presă.

Reacția directorului Aeroportului Mărculești după acuzațiiFoto: captură video

Totodata, Nicolae Clichici sustine că predecesorul său a facut declarații false pentru a-i denigra imaginea, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

În timp ce ne aflăm la aeroport, o aeronavă de aproximativ 70 de tone a aterizat pe pista de la Mărculești. 

Aterizarea avionului a fost monitorizată de responsabilii de la turnul de control. 

Asta pentru că în perioada în care democrații au fost la putere, nu a venit nicio solicitare de la oficiali de a folosi acest elicopter. 

Tot Vladimir Maiduc spunea anterior că în ultimii ani aeroportul Mărculești nu aducea bani în bugetul de stat. 

Iar Clichici afirmă contrariul și asigură că întreprinderea a înregistrat cel mai mic profit când Maiduc era director. 

Potrivit datelor prezentate de responsabili, în 2017 în bugetul statului au ajuns peste patru milioane lei, iar din 2018, când Vladimir Maiduc a preluat conducerea - peste 800 de mii de lei.

Totodată, angajații ne-au povestit că atunci când a fost numit Vladimir Maiduc director al aeroportului, 59 de lucrători ar fi fost concediați, inclusiv unul care se afla în concediu de maternitate fără a-i fi achitată indemnizația. Iar gospodăria țărănească care ar fi în gestiunea aeroportului ar fi fost desființată în câteva zile. 

Anton Tentiuc, responsabil de gospodăria țărănească: “Timp de două săptamâni toata lumea își iesea din minți aici. 

Eu lucrez în aeroport din 2004. Timp de o săptămân ăs-a desfiintat tot, s-a împrăștiat tot, s-a vândut oi în jur de 400, porci cred că 86. Cine a vândut? Domnul Maiduc. SȘ banii unde sunt? Eu nu știu unde sunt banii.”

“Nu că am fost intimidat, chiar m-am speriat, mi-a zis că o să spui patru ani sunt ai tăi, dar pentru ce să-mi dea mie patru ani.” 

Vladimir Maiduc spune că acuzațiile îi sunt aduse pentru a-i ponegri imaginea. 

Vladimir Maiduc, fostul director al Aeroportului Mărculești: “Am vândut oile pentru că nu ține de competența aeroportului să crească oi, este tot o schemă de-a lor. 

Și am concediat oameni care primeau salarii dar nu veneau la lucru timp de câteva luni bune. Cât despre buget, eu am lucrat cu conturile blocate, iată de ce nu erau bani pentru salarii și impozite.” 

La o conferință de presă, Vladimir Maiduc a mai spus că pe teritoriul aeroportului Mărculești sunt depozite cu armament. Echipa Pro TV a avut acces în cateva dintre ele, dar nu am fost lăsați să filmăm. Armament, însă, nu am văzut acolo.

Aeroportul Mărculești a fost fondat în anul 2004, în baza unității militare din această localitate. Aeroportul este întreprindere de stat, cu statut de zona economică liberă, acordat de Guvern în 2008. 

În 2018 obiectivul a trecut din subordinea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării