main logo
2687

Reacția ANTA la imaginile în care un șofer este călcat peste picioare

Un șofer, pornit cu prietenii la o nuntă, a fost călcat peste picioare de mașina ANTA.

Reacția ANTA la imaginile în care un șofer este călcat peste picioare

Incidentul a avut loc pe 16 noiembrie, transmite Știri.md.

Agenția Națională Transport Auto a venit cu o reacție pe acest caz:

„La data de 16.11.2018, inspectorii Agenției, activând în baza Dispoziției nr. 106-d din 02.11.2018, pe traseul Chișinău – Leușeni, aproximativ la ora 12:00 au stopat unitatea de transport de model Mercedes cu n/î AEP 111, eliberate de organul emitent din Germania.

În urma controlului efectuat, și în baza declarațiilor date de 2 pasageri, s-a constatat că conducătorul auto efectua transport ilicit de pasageri din Germania spre Republica Moldova.

În cadrul efectuării acțiunilor de control conducătorul auto, a avut un comportament neadecvat, agresiv, și pe tot parcursul controlului a încercat prin diferite metode să provoace și să atragă inspectorii Agenției într-un conflict, precum și a amenințat cu careva consecințe nefavorabile pentru agenții constatatori.

Ca urmare, inspectorii, după întocmirea unui proces-verbal cu privire la contravenție în baza art. 197 alin. 1 Cod Contravențional și aplicarea măsurii procesuale de constrângere, prin reținerea plăcuței de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare în conformitate cu art. 439Cod Contravențional, au expus verbal intenția de a pleca din punctul efectuării controlului și în timpul pornirii de pe loc conducătorul auto a lovit  intenționat în capacul de protecție a roții partea stângă, puntea din față, pentru a crea artificial momentul când acesta invocă că a fost călcat pe picior, iar ulterior inspectorii au coborât din automobilul de serviciu pentru a acorda ajutorul necesar, însă conducătorul auto a refuzat. 

Tot acest proces a fost filmat de către agenții constatatori și materialele video vor fi prezentate la cererea organelor de drept.

Totodată, menționăm că conducătorul auto vizat a fost invitat la sediul Agenției pentru clarificarea situației.

La fel, ANTA, la finele anchetei de serviciu va anunța suplimentar despre rezultatele acesteia", se arată în comunicatul instituției.

De cealaltă parte, șoferul vizat confirmă că a mers la sediul Agenției, unde a achitat o amendă de 5.000 de lei, după care și-a luat pașaportul tehnic și plăcuțele de înmatriculare.

Totodată, ofițerul de presă al IP Hâncești, Cristina Vicol, a declarat că acest caz este înregistrat la IP Hâncești, însă, deocamdată, nu a avut loc audierea martorilor.

Martorii susțin că inspectorii nu s-au oprit și nu au acordat primul ajutor medical șoferului.

Precizăm că, conform RCR, părăsirea de către vinovat a locului în care s-a produs accidentul rutier, dacă fapta nu constituie infracțiune, se sancţionează cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani sau cu arest contravenţional pe un termen de la 10 la 15 zile.

Amintim că un șofer a fost călcat cu mașina peste picioare de ANTA, pe traseul Chișinău-Leușeni. Șoferul acuză inspectorii că i-ar fi aplicat amenda fără motive și l-ar fi călcat pe picior.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării