main logo
1171

Reacția ANSP după ce 11 angajați au fost reținuți de CNA

În contextul percheziţiilor efectuate în dimineaţa zilei de șapte februarie, de către ofiţerii CNA, la sediul Centrului de Sănătate Publică Chişinău în urma cărora au fost reţinute mai multe persoane, ANSP condamnă cu vehemenţă actele de corupţie printre angajaţi şi reiterează importanța respectării prevederilor legislației.

Reacția ANSP după ce 11 angajați au fost reținuți de CNAReacția ANSP după ce 11 angajați au fost reținuți de CNA

„Totodată, ne exprimăm regretul faţă de situaţia creată şi anunţăm că asemenea cazuri nu vor fi tolerate. Menţionăm că vor fi întreprinse toate acţiunile necesare pentru a implementa şi asigura respectarea actelor normative în vigoare, de către angajaţi”, se spune într-un comunicat al instituției, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Administraţia ANSP mai spune că va acorda tot suportul şi cooperarea în documentarea situaţiei.

Unsprezece angajaţi ai Centrului municipal de sănătate publică din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică au fost reţinuţi de CNA în cadrul unei ample anchete, începute în luna mai, 2018. La această etapă, douăzeci şi cinci de persoane sunt bănuite, iar 11 au fost deja reţinute, fiind suspectate de fapte de corupţie.

Potrivit CNA este vorba despre angajaţi ai Centrului de sănătate publică, documentaţi mai bine de jumătate de an de CNA. Aceştia sunt bănuiţi că pretindeau şi luau sistematic bani, personal sau prin mijlocitori, de la diferite persoane fizice și juridice pentru un şir de servicii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării