375
0
Reacția ACC la incidentul aviatic din spațiul aerian al Moldovei
375
0

Autoritatea Aeronautică Civilă susține că a fost informată despre cazul în care un avion al companiei Air Moldova cu 140 pasageri la bord ar fi fost aproape de o coliziune în aer cu un alt avion de mici dimensiuni, în luna iunie, prin intermediul sistemului de raportare voluntară.

Atunci Autoritatea a cerut examinarea cazului de către MoldATSA și prezentarea de către aceasta a unui raport, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

Potrivit unui comunicat de presă al AAC, ulterior MoldATSA a prezentat Raportul de investigație și Planul de măsuri corective. Pe data de 23 august, pe o rețea de socializare a fost publicată o sesizare pe acest caz.

Astfel, directorul adjunct interimar al AAC, Vladimir Gorea, a avut o întrevedere cu autorul sesizării, Eugen Sajin, controlor de trafic aerian MoldATSA, care a prezentat Autorității, Raportul independent realizat de câțiva specialiști din ramură, controlori trafic aerian și piloți.

Autoritatea Aeronautică Civilă susține că urmează să examineze Raportul independent în corelare cu Raportul de investigație prezentat anterior de MoldATSA, iar ulterior să se expună. 

Totodată, în cadrul inspecțiilor, AAC va verifica inclusiv realizarea și respectarea Planului de măsuri corective propuse de MoldATSA la solicitarea AAC.

O aeronavă a companiei „Air Moldova”, cu 140 de pasageri la bord, și un avion de mici dimensiuni au fost aproape de o coliziune în aer, pe 23 iunie. 

Potrivit lui Eugen Sajin, angajat al companiei MoldAtsa, incidentul este trecut sub tăcere de reprezentanții MoldAtsa și ai Autorității Aeronautice Civile.

Într-o postare pe Facebook, Eugen Sajin, angajat al MoldAtsa, spune că angajații companiei se tem să raporteze astfel de incidente și acuză compania de faptul că după ancheta asupra incidentului nu s-a schimbat nimic. 

„După incident ce credeți, care a fost concluzia? au fost revizuite procedurile? A fost îmbunătățit echipamentul? a fost suplinit personalul? S-au creat mecanisme de protecție? NU”, scrie Eugen Sajin în postare.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter