main logo
926

Razii pe traseul Chișinău-Orhei: Zeci de șoferi, trași pe dreapta

Anul acesta cele mai multe accidente rutiere s-au produs în raionul Orhei. Multe dintre ele sunt rezultatul inconștienței și al vitezei exagerate cu care se încumetă să circule șoferii.

Razii pe traseul Chișinău-Orhei: Zeci de șoferi, trași pe dreapta

Ca să învețe minte pe cei iresponsabili, astăzi poliția a instalat filtre de control în zona, transmite Știri.md cu referire la 

Cătălin Goria, reporter: „De la primele ore ale dimineții, polițiștii au creat filtre de control pe șoseaua Chișinău-Orhei. Pe această stradă din satul Gornoe au parcat tocmai 10 mașini, iar șoferii sunt trași pe dreapta și atenționați să-și achite amenzile, dacă le au. A fost ales acest segment de drum, pentru că de la începutul anului aici s-au pordus cele mai multe accidente - 26 la număr, soldate cu doi morți.”

Cei care nu au comis încălcări, au fost lăsăți să meargă mai departe.

Unii au recunoscut că au fost cazuri când nu au respectat regulamentul, în timp ce alții spun că nu-și amintesc să fi încălcat legea vreodată.

Acest șofer a acumulat 10 puncte de penalizare, după ce a fost filmat pe picior greșit de camerele de supraveghere. El a promis că va fi mai atent de-acum încolo.

-"Aveți zece puncte, încă 5 și riscați să rămâneți fără permis? "

- "Așa e viața, viața e viață santatate tuturor, așa a spus Candu!"

Pentru că în ultima vreme, oamenii legii s-au confruntat, în timpul unor asemenea razii, cu diferite incidente, șoferii alegând să se opună indicațiilor și să insulte polițiștii...

Astăzi inspectorii au decis să le amintească și cum ar trebui să se comporte atunci când sunt opriți pe dreapta.

Pavel Apostol, șeful direcției Relații Publice, INP: „Polițistul se apropie de unitatea de transport, se prezintă motivul stopării. Pe cealaltă parte conducătorul auto este obligat să rămână în unitatea de transport și este obligat să înmâneze documentele pentru verificare. În caz că nu este de acord cu acțiunile polițistului poate să conteste la organele abilitate.”

Drept răspuns, cei mai mulți dintre șoferi au spus că fac totul ca la carte.

„Sunt curat, m-am oprit am prezentat documentele și aștept. Trebuie să-i sar în cap omului sau ce? Acesta e lucrul lui.”

Totodată astăzi la intrarea și ieșirea din satul Gornoe, polițiștii au pus două mașini capcană, care timp de o oră au înregistrat peste 40 de încălcări ale limitei de viteză. Oamenii legii spun că astfel de razii vor fi făcute săptămânal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării